24. februar 2018, 8:11
  • Hvordan virker Apple Car Play?

Apple har introduceret systemet Apple CarPlay, som er et integreret udstyr på nyere biler. Det kan enten fås i standardudstyret eller også kan det købes til som ekstra udtyr til bilen. Alt afhængigt af bilmodel og bilmærke.

Det smarte ved systemet er at din Iphone integreres direkte til displayet i bilen, hvor du herefter har adgang til alle dine favoritapps på telefonen, herunder GPS funktioner, telefonopkald, sms beskeder, podcasts og musik programmer. Det eneste, som du skal gøre at at koble din telefon til systemet, hvilket selvfølgelig foregår ledningsfrit via Bluetooth (nogle ældre modeller skal dog kobles sammen via et lightning stik).

CarPlay er 100% integreret i bilen, hvilket vil sige at du både kan betjene dine apps igennem et evt. multifunktionsrat, touch (hvis der er indbygget touch skærm i bilen) og selvfølgelig andre betjeningskapper på kontrolpanelet i bilen. Derudover fungerer Apple CarPlay også igennem stemmestyringsfunktionen Siri. Så betjeningen af dine apps har aldrig været nemmere eller mere sikkert end nu.


Mange apps til Apple CarPlay

Udover de sædvanglige apps til musik, opkald, beskeder og gps, så kan Apple Car Play også betjene mange andre af dine favorit apps og du kan selv sætte op, hvordan de evt. skal vises på touchskærmen i bilen. Endelig kommer mange af bilmærkerne også med egne apps, hvor du kan følge med i bilens forbrug og meget andet.

Nedenfor kan du se en video, som forklarer nærmere omkring hvad Apple CarPlay er:


Alle de store bilmærker har det

Alle de store bilmærker har opstartet samarbejde med Apple omkring Apple CarPlay og ifølge Apple, så er der over 300 forskellige bilmodeller at vælge imellem, som har indbygget CarPlay.


Hvilke Iphones virker til det?

Alle Iphone modeller siden Iphone 5 er kompatible til Apple Car Play. Det kræver dog at din telefon er opgradret til minimum IOS 7.1, som de fleste telefoner sikkert også er.


Eftermontering af Apple Carplay

Det er faktisk muligt, og til en overkommelig pris, at få eftermonteret Apple Carplay i de fleste biler, hvis de ikke har det installeret fra start. Det kan du læse meget mere om i vores artikel om eftermontering af Apple Carplay her.

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her