Køb af bil

Når du skal ud og købe bil, så er der en række ting, som du skal overveje før at du går ud og foretager investeringen. En bil er dyr og nok en af de dyreste poster i dit privatbudget, udover din bolig. Nedenfor har vi gennemgået en række af de ting, som du skal have med i dine overvejelser før et bilkøb.


køb af bil


Du nedbringer værditabet på bilen væsentligt med undervognsbehandling.

Sammenlign værksteder og spar 20-40% på behandlingen via Autobutler.

Få tilbud her


Der er selvfølgelig stor forskel på om du er førstegangskøber eller om du står foran en udskiftning af din eksisterende bil, da du således har et godt kendskab til dine behov og også erfaring med at have bil.


Hvad er dit behov?

Der findes mange forskellige typer biler herhjemme og det kan være svært at vælge. Nedenfor har vi listet nogle af de overvejelser, som du bør foretage før et bilkøb.


Plads

Skal bilen blot bruges, som en pendlerbil med dig selv eller skal du kunne transportere hele familien rundt omkring i landet? Hvis du blot skal ligge og pendle frem og tilbage fra arbejdet alene, så vil det være en god idé at investere i en mindre og brændstoføkonomisk bil, som samtidig har lave afgifter til staten. Hvis du derimod primært skal bruge bilen til at køre rundt i landet sammen med din familie, så skal du nok prioritere en lidt større bil med plads til børnene på bagsædet og generelt god plads i kabine og baggagerum. Skal børnene også have legekammerater med i ny og næ, så kan man også overveje en bil med 7 sæder.


Sikkerhed

Grundlæggende så er en større bil mere sikker end en mindre bil. Så hvis du går op i sikkerhed, så gå efter en større bil og som samtidig også har en fået tildelt mange stjerne i Euro NCAP test. Små biler kan også have en god Euro NCAP test rating, men når bilerne støder sammen, så er det fysikkens love, som træder i kraft, hvor den mindste bil typisk vil komme mest til skade ved sammenstød.

Derudover bør du også kigge på sikkerhedsudstyret i bilen, herunder både antallet af airbags, abs bremser mv. Jo nyere bil, som du køber, jo mere sikkerhedsudstyr vil der typisk også være monteret i bilen. På dette område er der sket en stor udvikling de seneste år.Du nedbringer værditabet på bilen væsentligt med undervognsbehandling.

Sammenlign værksteder og spar 20-40% på behandlingen via Autobutler.

Få tilbud her


Brændstof

Har du behov for dagligt at køre længere strækninger på 20 km eller derover, så kan det muligvis godt betale sig for dig at investere i en bil, som kører på diesel, da en dieselbil ofte kører længere på literen i forhold til en benzin bil. Dieselbilen er dog typisk dyrere i indkøb i forhold til en benzin bil, så du skal altså op og køre et vist antal kilometer på årsbasis for at det kan betale sig. Derudover har dieselbilen ikke godt af at køre for mange små korte ture, så har du et lille kørselsbehov kombineret med mange små ture, så skal du vælge benzin bilen.

I lang tid har det stort set udelukkende været et valg mellem enten diesel eller benzin, som du kunne vælge til din bil. I dag kan du dog også vælge at købe en bil, som kører på el. Det er et yderst interessant valg, og særligt i denne periode her i 2015/2016, da man fra politisk side indtil videre melder at afgiftsfritagelsen af elbiler vil stoppe i 2016. En elbil er et godt valg, hvis du typisk bruger bilen til kortere distancer, som f.eks. pendlen frem og tilbage fra arbejde og hvor du ikke skal langt rundt omkring i landet, hvor opladning eller skift af batteri godt kan gå hen og blive ret besværligt. Brændstoføkonomisk er elbilen langt overlegen i forhold til benzin og dieselbiler. Du kan læse mere om brændsstofsøkonomi her.


Design

Vi kommer ikke udenom at designet på bilen har stor indflydelse på mange folks bilvalg. En bil har stor signalværdi for mange, hvorfor det har stor betydning for både hvilket bilmærke, som du vælger, samt hvilken model.

Ofte hører vi folk have klare referencer omkring f.eks. at Opel er den ældre mands bil, Franske biler er noget værre noget med rod i elektronikken, Audi/BMW og Mercedes er driftssikre tyske biler og Toyota er Japansk kvalitet. Der kan være hold i mange af klicherne, men mange er også myter, som overleveres nærmest fra generation til generation. Prøv at se lidt udover myterne ved dit næste bilkøb og tag en prøvetur før at du afskriver en model blot pga. af mærket. Skoda er f.eks. et eksempel på en bil, som er gået fra at være hadet til nu nærmest at være allemandseje.

Designet er lidt sværere at komme udenom, her kan du lide bilen eller også synes du slet ikke om den. Hvis du ikke kan lide designet, så er det utroligt svært at få overbevist sig selv om, at det stadig er en god fornuftig bil at købe pga. pladsforhold, driftsøkonomi og køreegenskaber.


Køreegenskaber

For at du kan foretage et fornuftigt valg af bil, så skal du faktisk ud og køre i den og mærke hvordan den føles på vejen. Særligt hvis du skal køre længere strækninger, så er det vigtigt, at den føles godt på vejen og f.eks. ikke har høj larm i kabinen på motorveje og landeveje. Det kan godt blive trættende hvis der er for meget støj og køreregenskaberne ikke er i orden. Derudover kan du mærke hvordan pedalerne, styringen og gearskiftet føles. Føles det ikke godt ved førstehåndsindtrykket, så skal du i hvert fald have et par prøveture igen for at se om det er noget, som du kan se udover på sigt.


Trækkrog

Ja trækkrog, er faktisk et valg, som du skal foretage når du køber bil. Det kan være dyrt at få eftermonteret, så hvis du enten køber en ny eller brugt bil, så er det smart at få monteret ved start eller lede efter en bil, som i forvejen har monteret en trækkrog. Så hvis du har planer om at køre med trailer eller vil have en cykelholder til bilen, så vælg en bil med trækkrog.


Brugt eller ny bil

Du skal også grundigt overveje om du vil ud og købe en helt ny bil eller en brugt model. Her er det økonomien, som spiller ind og vurderingen af om du skal ud og have en driftssikker bil, hvor du bare ved at den starter hver gang og duften af ny bil kan virkelig være tiltrækkende på mange. Men det er dyrt at købe en ny bil og du skal kalkulere med en afskrivning på 40-50% allerede efter de 3 første år.

Derfor kan det også være en overvejelse værd at undersøge brugtbilmarkedet, hvor du ofte kan få ganske meget bil for dine penge, hvis du blot vælger en bil med 2-3 år på bagen, hvor de største afskrivninger så er taget. En klargjort brugt bil kan også sagtens give dig en fornemmelse af at du kører rundt i en næsten ny bil. Derudover kan du muligvis også vælge en lidt større model, hvis du køber den brugt i forhold til hvis du skal ud og købe en ny bil.


Bil kampagner

Når du har fundet ud af hvad type bil, som du er på udkig efter, så er det en rigtig god idé at undersøge hvilke kampagne tilbud, som de enkelte bilmærker kører med i øjeblikket. Du kan læse mere om bil kampagner her og blive klogere på hvor du finder de aktuelle tilbud på nye biler, samt hvad du skal holde øje med.
Relaterede links:Du nedbringer værditabet på bilen væsentligt med undervognsbehandling.

Sammenlign værksteder og spar 20-40% på behandlingen via Autobutler.

Få tilbud her


- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån