• Forside
  • /
  • Køb dæk online - Spar 25-50%

Køb dæk online - Spar 25-50%

Der kan faktisk være mange penge at spare på at købe dine dæk til bilen online, og flere end man egentlig lige tror. Vi satte os for at undersøge priserne og den potentielle besparelse ved at købe dækkene online og herefter få dem monteret hos en lokal mekaniker. I det her tilfælde var der tale om et sæt sommerdæk, men besparelsen vil ligge på nogenlunde samme niveau hvis du skal have et sæt nye vinterdæk.

. Du kan læse mere om hvordan du gør nedenfor.


køb dæk online

Spar 20-50% ved at bestille dine dæk på nettet og få dem monteret hos din lokale mekaniker.

Daekonline.dk Tirendo.dk


Sådan gjorde vi

Vi er på udkig efter et sæt sommerdæk af størrelsen 215/55 R16. Vi ønsker kun at købe dækkene, da vi sagtens kan genbruge de gamle stålfælge, som de nuværende slidte sommerdæk sidder på. Vi ønsker at købe et anerkendt og troværdigt mærke af dæk, så umiddelbart kigger vi efter dækmærker som Michelin, Goodyear, Pirelli, Continental, Bridgestone osv.

Det som vi nu ønsker at finde ud af, er om det bedst kan betale sig at bestille dækkene på nettet, eller blot at køre hen til sin lokale Quickpoint, Euromaster eller lokale værksted og få skiftet dækkene ud her via deres tilbud.


Sådan finder du din dækstørrelse

Hvis du usikker på hvilke dæk, som din bil har, så er det faktisk blot at gå ud og kigge på siden af dem, hvor det står angivet. På vores dæk står 215/55 R16, som har følgende betydning:

  • 215 er dækkets bredde angivet i millimeter, som i dette tilfælde så er 215 millimeter.
  • 55 er dækkets højde angivet i procent af bredden.
  • R16 er fælgens højde, som angives i tommer.

Når du skal skifte dine dæk og købe nye, så er det vigtigt at alle tre ovenstående tal er de samme på de nye dæk, da de ellers ikke passer til fælgene med de slidte dæk på.


Priser på dæk hos Quickpoint

Det første sted, som vi besøger er Quickpoint (tidligere Quicpot), hvor vi tidligere har haft gode erfaringer ved dækskift. Her kan man få følgende forskellige tilbud på vores ønskede størrelse dæk:Dækkene har hver deres fordele, såsom god brændstofsøkonomi eller lavt lydniveau. Derudover tåler nogle højere hastigheder end andre, men vi kører aldrig over 210 km/t, hvorfor dette er irrellevant for os. Alle er altså fine dæk og ingen udskiller sig bedre eller dårlige end andre for vores behov, hvorfor vi sagtens kan vælge den billigste løsning, nemlig Goodyear Efficientgrip Performance 93V til 4.715 kr. Bemærk at dette er prisen inkl. montering og afbalancering.


Spar 20-50% ved at bestille dine dæk på nettet og få dem monteret hos din lokale mekaniker.

Daekonline.dk Tirendo.dk


Pris på dæk hos Euromaster

Hos Euromaster tjekker vi priserne på samme måde, som hos Quickpoint. Her har vi følgende valgmuligheder indenfor de anerkendte mærker og hvor både brændstoftseffektivitet, vådgreb og støniveau er i topniveau A eller B. Alle priser er inkl. monteringspakke og miljøafgift, hvilket svarer til i alt 232,50 kr. pr. dæk (alt i alt ca. 1.000 kr. for monteringen):Det er også muligt at vælge mindre anerkendte dækmærker, som f.eks. Tigar eller Kleber, men det ser vi bort fra i denne analyse, da vi både ønsker anerkendte dækmærker, samt gode sikkerheds-, støj- og brændsstofseffektivitetsniveauer.

Alt i alt er priserne nogenlunde på niveau som hos Quickpoint, men det billigste tilbud er foreløbig hos Quickpoint for 4 stk. Goodyear Efficientgrip Performance 93V til 4.715 kr. inkl. montering og afbalancering.


Pris for montering af dæk købt online

Nu går vi videre for at finde ud af hvad dæk koster, hvis du køber dem online. Vi har dog brug for at vide hvad det koster at få dem monteret efter at du har fået dem sendt hjem til dig. Hos Euromaster kan du komme ind og få monteret dine egne medbragte dæk til 265 kr. pr. dæk inkl. montering og afbalancering, hvilket er 1.060 for fire dæk. Så rundt regnet skal du nok regne med at skulle betale 1.000 kr. for montering af de dæk, som du køber online og som du efterfølgende skal have monteret af en lokal mekaniker.

På de fleste online forhandlere af dæk kan du dog samtidig med købet også bestille montering hos mange af de tilknyttede monteringspartnere og her er priserne langt billigere, da monteringspartnerne måske også får lidt fortjeneste fra salget af dækkene. Her kan man typisk få montering pr. dæk i prislejet 100-150 kr., så du kan altså ca. få monteringen af dækkene for 500 kr., hvis du samtidig bestiller montering når du køber dækkene online. Typisk vil du kunne finde en monteringspartner i din egen by eller i lokalområdet.


Pris på dæk købt online

daekonline dæk

Vi besøger nu hjemmesiden daekonline.dk, som vi tidligere har handlet hos, hvor dækkene kom hurtigt og uden problemer. Vi har ikke handlet hos mange af de andre netbutikker, som også forhandler dæk, men priserne på netbutikkerne ligger nogenlunde ens i niveau, så vi kan godt anbefale at handle her. Hvis der er stor prisforskel andre steder, så skal man selvfølgelig vælge det billigste sted. Men prisforskellene er ikke så store efter vores erfaring, da der er stor konkurrence på nettet.

Vi søger ikke efter specifikke dæk, men søger efter vores dækmål og så markerer vi også at vi kun vil se på premiumdæk (Dunlup, Goodyear, Michelin, Bridgestone, Pirelli mv.). For god ordens skyld har vi også listet priser på dæk, som ikke er produceret af premium brands, men som dog har rimelig gode EU ratings for vejgreb, støjniveau og brændstofseffektivitet.

Vi finder følgende priser hos daekonline.dk:

daekonline.dk

Hos daekonline.dk kan du spare 799 kr. for nøjagtigt de samme dæk, som du kunne få hos Quickpoint. Det er en besparelse på hele 17%. Derudover har du også muligheden for at vælge et sæt Rotalla dæk, som har ganske fine dækdata til blot 2.359 inkl. levering og montering, som samlet giver en besparelse på 50%.

Søg dæk hos Daekonline her


tirendo

Vi besøger nu hjemmesiden tirendo.dk for at finde priser på henholdsvis premium dæk og dæk lavet af andre producenter, men samtidig med gode gode dækegenskaber efter EU normen.

Vi finder følgende priser på tirendo.dk:

tirendo dæk

Der er her muligt at spare 951 kr. for et sæt Premium dæk fra Pirelli kontra vores bedste pris på dækkene fra Quickpoint til 4.715 kr. Derudover kan du vælge et sæt non premium dæk fra Rotalla med fine EU dækdata til blot 2.388 inkl. montering, som alt i alt giver en besparelse på 2.327 kr.

Søg dæk hos Tirendo her


Spar 20-50% ved at bestille dine dæk på nettet og få dem monteret hos din lokale mekaniker.

Daekonline.dk Tirendo.dk


Yderligere informationer om tal og koder på dæk

Udover størrelsen på dækkene og hvor gode karakterer de har i henholdvis brændstofseffektivitet, støjniveau og vejgreb, så er det også værd at vide hvad de sidste tal og bogstaver betyder. Umiddelbart kan almindelige forbrugere køre med de fleste kombinationer, som du får forklaret nedenfor. Det betyder også at hvis du finder et dæk med lavt hastighedskode til en billigere pris, så kan du sagtens købe dette til fordel for et dyrere dæk med højere hastighedskode.


Dæktal - Hastigheds bogstav

215 / 55 R16 93V

Det sidste bogstav i et dæks kode er hastighedsindekset, hvilket betyder den maksimale hastighed, som dækket er fabrikeret og beregnet til (f.eks. 91V eller 97W). I vores valgte model er koden V, som betyder at man maskimalt burde køre 240 km/t med dækket, hvilket for langt de fleste er både dækkende og i overkanten af hvad man kommer til at køre i sin bil.

Således kan man sagtens bevæge sig ned i hastighedsindex og f.eks. vælge kode U eller H, som tillader hastigheder op til henholdsvis 200 eller 210 km/t. Det kan sagtens give en besparelse på dækket at gå ned i hastighedsindeks, men andre gange kan det faktisk også blive dyrere, hvilket måske skyldes at forhandlerne har hentet flere dæk hjem i et bestemt hastighedsindeks eller andre konkurrencemæssige årsager. Under alle omstændigheder, så kan man roligt vælge det billigste af dækkene, når man f.eks. er indenfor U-W, da det er de færreste, som bevæger sig over 200 km/t.

Du finder en liste over hastighedsindeks her.


Dæktal - Belastningsindex/loadindeks

215 / 55 R16 93V

Det sidste tal før hastighedsbogstavet på dækkene angiver hvor meget belastning hvert dæk må have. Jo højere tal, jo højere belastning må dækket have. Et tal på 93 betyder f.eks. at hvert dæk må belastes med op til 650 kg. som så bliver en samlet totalvægt på 2,6 ton med fire dæk. Du kan se en oversættelsestabel her hos FDM.

Typisk ligger dette tal på 91-97 hos de fleste mekanikere, som tilbyder dækskift, herunder også hos specialister som Quickpoint (tidligere Quickpot). Altså er du godt sikret til normalt brug i index indenfor denne ramme. Og det kan du med fordel drage nytte af. F.eks. kan vi finde ovenstående GOODYEAR 215 / 55 R 16 EFFICIENTGRIP PERFORMANCE 93V dæk i 91V versionen i stedet for, hvor du så kan have en totalvægt på 2,46 ton i stedet for, til blot 655 kr., som vil spare dig for yderligere næsten 400 kr.


Alder på dæk

Det betyder også noget hvor gamle dine dæk er, hvor FDM anbefaler at man skifter dækkene når de er 6-7 år gamle. Det er ikke et oplysningskrav fra forhandlerens side, så det er svært at navigere efter i købet. Som udgangspunkt vil du dog oftest dæk af nyere dato hos forhandlerne, da de også har interesse i at levere et godt produkt og undgå klager. Men hvis de er alt for gamle ved modtagelsen, så er det værd at overveje om de skal sendes retur. Du kan læse mere om hvordan du ser hvor gamle dækkene er her.


- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån