Disse faktorer påvirker renten på billånet

Der er nogle helt grundlæggende ting, som har indflydelse på selve rentesatsen og vilkårene på dit billån. Disse faktorer skal du være opmærksom på, så du forstår hvordan renten og øvrige vilkår sammensættes på dit billån.


rente billån

Vi tilbyder nu et unikt koncept, så du kan få solgt din bil til højest mulige pris i markedet.

Læs mere her


Fast eller variabel rente

Der er stor forskel på om dit billån er med fast eller variabel rente. Renten på det variabelt forrentede billån er i øjeblikket en hel del lavere en billånet med fast rente. Til gengæld skal du så leve med en usikkerhed omkring renten i billånets løbetid. Vælg den variable rente, hvis du har plads i budgettet til eventuelle rentestigninger og ikke lægger søvnløs pga. den øgede risiko.


Egen udbetaling til bilen

Hvis du selv stiller med en udbetaling på bilen, så bliver risikoen for at banken får sine penge i sidste ende minimeret. Jo mere du selv betaler af bilen, jo mere sikkert for banken. Derfor kan banken eller finansieringsselskabet stille en langt billigere rente til dig, jo mere, som du selv betaler af bilen. De fleste finansieringsselskaber tilbyder faktisk kun billån, hvis du selv minimum betaler 20% af bilens købspris.


Alder på bilen

Jo nyere bilen er, jo billigere rente vil du også kunne opnå hos banken. Der er større sikkerhed for, at bilen ikke går i stykker og samtidig er bilen også dækket i lang tid under garantiperioden. Udover den billigere rente, så vil du også have mulighed for at have længere løbetid på billånet, jo nyere din bil er.


Løbetid på billånet

Det gælder særligt for billån med fast rente, at jo længere tid lånet løbet, jo højere vil rentesatsen også være. Det skyldes, at man låser renten fast i længere tid.

ÅOP er derudover også stærkt påvirket af løbetiden på lånet, da lånets startomkostninger bliver fordelt ud over billånets løbetid. Så med ens rentesatser og opstartsgebyrer, så vil et lån med en længere løbetid fremstå med en lavere ÅOP. Vær dog opmærksom på at de samlede omkostninger på lånet forøges med en længere løbetid på billånet.


Din kreditværdighed

Sidst, men ikke mindst, så påvirker din personlige kreditværdighed også i stor stil renten på dit billån. Hvis banken kan se at du har en løbende god indkomst og ikke har stor anden gæld, så vil de vurdere at du har god kreditværdighed og kan dermed tilbyde dig en lavere rente pga. den mindre risiko for tab set fra deres side.