Aircondition service

Aircon service, eller rettere serviceeftersyn af din aircondition eller klimaanlæg i bilen er ikke en del af din almindelige service eller serviceaftale. Derfor skal du altså selv holde øje med hvornår det er tid til at få din aircondition i bilen efterset. Det anbefales at få tjekket sit aircondition system ca. hvert andet år.


aircon service

De vigtigste årsager til at få din aircondition efterset er, at det til stadighed kan køle, længere holdbarhed, færre reparationsudgifter og at undgå bakteriedannelse.

Påfyldning af kølemiddel

Èn af de vigtigste ting ved et aircondition anlæg er, at det ikke løber tør for kølemiddel, da det også er det som smørrer anlægget og sørger for at det kan køle. På alle aircondition anlæg forsvinder kølemidlet langsomt og hvis du intet gør vil anlægget løbe helt tør. Når du får service på din aircondition, så sørger din mekaniker for, at der bliver fyldt kølemiddel på anlægget.


God økonomi i at få vedligeholdt din aircondition

Det kan godt betale sig regelmæssigt at få vedligeholdt sit aircondition anlæg, da det forlænger holdbarheden markant på anlægget. Og derudover kan det blive rigtigt dyrt at få repareret, hvis det først er gået i stykker. Hvis aircondition anlægget f.eks. løber tør for kølemiddel, så vil olien, som holder pakninger og kompressor smurte, heller ikke flyde rundt længere, hvorfor både pakninger og den dyre kompressor kan gå i stykker.
Det laves ved et aircon service

Når der laves et aircondition service, så tjekkes generelt alle dele af anlægget for utætheder og der foretages en vakuumtest. Derudover fyldes nyt kølemiddel og sporemiddel, samt olie til kompressoren.


Husk også at benytte din aircondition om vinteren

Det er vigtigt ikke kun at benytte sin aircondition om sommeren, da det har godt af at blive smurt løbende. Derfor kan du sagtens tænde din aircondition 2 gange om ugen i løbet af vinteren i f.eks. 15-30 minutter. Det forlænger levetiden på dit aircondition eller klimaanlæg.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån