Aircondition service

Aircon service, eller rettere serviceeftersyn af din aircondition eller klimaanlæg i bilen er ikke en del af din almindelige service eller serviceaftale. Derfor skal du altså selv holde øje med hvornår det er tid til at få din aircondition i bilen efterset. Det anbefales at få tjekket sit aircondition system ca. hvert andet år.


aircon service

De vigtigste årsager til at få din aircondition efterset er, at det til stadighed kan køle, længere holdbarhed, færre reparationsudgifter og at undgå bakteriedannelse.


Indhent tilbud på service af din bil hos Autobutler - Svar indenfor 24 timer.

Her kan du sammenligne tilbud på serviceeftersyn på bilen. Gyldigt stempel i servicebogen.

Få tilbud her


Påfyldning af kølemiddel

Èn af de vigtigste ting ved et aircondition anlæg er, at det ikke løber tør for kølemiddel, da det også er det som smørrer anlægget og sørger for at det kan køle. På alle aircondition anlæg forsvinder kølemidlet langsomt og hvis du intet gør vil anlægget løbe helt tør. Når du får service på din aircondition, så sørger din mekaniker for, at der bliver fyldt kølemiddel på anlægget.


God økonomi i at få vedligeholdt din aircondition

Det kan godt betale sig regelmæssigt at få vedligeholdt sit aircondition anlæg, da det forlænger holdbarheden markant på anlægget. Og derudover kan det blive rigtigt dyrt at få repareret, hvis det først er gået i stykker. Hvis aircondition anlægget f.eks. løber tør for kølemiddel, så vil olien, som holder pakninger og kompressor smurte, heller ikke flyde rundt længere, hvorfor både pakninger og den dyre kompressor kan gå i stykker.
Det laves ved et aircon service

Når der laves et aircondition service, så tjekkes generelt alle dele af anlægget for utætheder og der foretages en vakuumtest. Derudover fyldes nyt kølemiddel og sporemiddel, samt olie til kompressoren.


Husk også at benytte din aircondition om vinteren

Det er vigtigt ikke kun at benytte sin aircondition om sommeren, da det har godt af at blive smurt løbende. Derfor kan du sagtens tænde din aircondition 2 gange om ugen i løbet af vinteren i f.eks. 15-30 minutter. Det forlænger levetiden på dit aircondition eller klimaanlæg.


Indhent tilbud på aircondition service

Du kan med fordel indhente flere tilbud på aircon service, da der kan være stor forskel på priserne hos de forskellige værksteder. Du kan benytte Autobutler til indhentning af 3 uforpligtende tilbud på eftersynet, så du er sikker på ikke at skulle betale for meget for behandlingen.

Sådan gør du, hvis du vil indhente tilbud hos Autobutler:

  • Gå ind på Autobutler.dk
  • Beskriv din opgave og angiv nummerplade oplysninger og ønsker til lokation af værktsteder
  • Send opgaven ind, hvorefter Autobutler sender opgaven i udbud
  • Vælg mellem tilsendte uforpligtende tilbud, hvis du ønsker at benytte ét af dem


- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån