Tandremsskift

Tandremsskift er både én af de vigtigste, men også dyreste reparationer på en moderne bil. Tandremmen er en yderst basal del af motoren, som sørger for at drive og holde orden på både bilens stempler og ventiler via knastakslen. Og grunden til at den er vigtig at få skiftet i tide, er at hvis den går i stykker, så kan det koste 15-50.000 kr. at få repareret motoren efterfølgende.


tandremsskift

Tandremmen skiftes i de intervaller, som din servicebog anbefaler. Lad dog være med at vente til sidste øjeblik med at skifte tandremmen, da det som sagt kan få fatale konsekvenser for motoren, hvis den sprænger.


Hvordan ser tandremmen ud?

Tandremmen er en rem lavet af syntetisk gummi og har en slags larvefødder/tænder på indersiden, som motorens tandhjul kan holde fast i, så remmen ikke glider ud af takt.


Hvad koster det at skifte tandrem?

Prisen på et tandremsskift kan variere fra bil til bil, da der kan være stor forskel på hvor kompliceret øvelsen er og hvor meget af motoren, som skal skilles ad først, før at selve tandremmen kan blive skiftet. Det er nemlig ikke selve tandremmen, som koster det meste, men det er mere selve timelønnen til værkstedet, som kan løbe op i mange timer, hvis motoren er opbygget kompliceret.Derfor kan du ikke nødvendigvis regne med at få et tandremsskift til samme pris som naboen, da det kan være en helt anden motoropbygning. Et tandremsskift koster fra 4-7.000 kr. og vær opmærksom på at der kan være stor forskel på priserne værkstederne imellem. Derfor er det altid en god idé at indhente flere tilbud, så du sikrer dig, at du ikke kommer til at betale for meget for udskiftningen.


Skift vandpumpen samtidig med tandremmen

Ofte skiftes vandpumpen samtidig med skiftet af tandremmen, som også kan gøre prisen lidt dyrere. Årsagen til at man skifter vandpumpen samtidig med et tandremsskift, skyldes at vandpumpen ofte har nogenlunde samme levetid som tandremmen, samtidig med at man nu allerede har åbnet og skilt motoren ad, så man kan spare værkstedstimerne ved en lignende øvelse når vandpumpen senere skal skiftes.


Tandremsskift i udlandet

Du kan også vælge at indhente tilbud på udskiftning af tandremmen i enten Tyskland eller Sverige, hvor du sandsynligvis kan spare 1-2.000 kr. afhængigt at din bilmodel. Dog er der en masse besvær forbundet med at køre til udlandet, tage en fridag, bilen skal undværes osv. Men hvis man kan kombinere det med en forlænget weekend eller ferie, så kan det være en mulighed, som kan overvejes.


Indhent tilbud på tandremsskift

Du kan med fordel indhente tilbud på udskiftning af tandremmen fra flere værksteder, da der kan være stor forskel på priserne. Du kan benytte Autobutler til indhentning af tilbud på skiftet, så du sikrer dig ikke at betale overpris.

Sådan gør du, hvis du vil indhente tilbud hos Autobutler:

  • Gå ind på Autobutler.dk
  • Beskriv din opgave og angiv nummerplade oplysninger og ønsker til lokation af værktsteder
  • Send opgaven ind, hvorefter Autobutler sender opgaven i udbud
  • Vælg mellem tilsendte uforpligtende tilbud, hvis du ønsker at benytte ét af dem
- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån