• Forside
  • /
  • Leasing uden udbetaling

Leasing uden udbetaling

Privatleasing markedet har ændret sig markant de seneste år, hvor man før i tiden skulle lægge op til 20% i udbetaling (også kaldet førstegangsydelse), så slipper man i dag med en meget mindre betaling og nogle gange endda helt uden udbetaling. Det er til stor fordel for forbrugeren og giver større fleksibilitet.


leasing uden udbetaling

Hvorfor er der udbetaling på leasingaftale?

Årsagen til at mange leasingselskaber kræver, at man lægger en stor førstegangsydelse ved leasingaftalens start, skyldes at leasingselskabet på den måde slipper for en stor usikkerhed, nemlig om kunden kan betale eller ej. Hvis leasingselskabet ikke får sine betalinger fra kunden, så skal leasingselskabet ud på markedet og sælge bilen for at få sine penge igen. Og her ved alle, som har købt en ny bil, at lige så snart at den er kørt ud over kantstenen hos forhandleren, så taber bilen markant i værdi. Derfor har leasingselskabet altså brug en særlig stor betaling ved start af kontrakten, for netop at undgå at skulle bære dette tab alene.


Ingen udbetaling

I dag er der mange leasingselskaber, som tilbyder privatleasing uden udbetaling, eller med en meget lav udbetaling. Hvad den specifikke årsag til denne ændring er svært at sige, men parametre, som f.eks. længere kendskab til forretningsmodellerne, bedre kreditvurdering af kunderne, konkurrence på markedet kan være faktorer, som har gjort at man i dag kan indgå leasingkontrakter stort set uden udbetaling.

Når der ikke er udbetaling på leasing af biler, så gør det adgangen til at få en bil på leasing en del lettere for folk, som ikke nødvendigvis har en stor udbetaling på 20% liggende på bankkontoen, eller som ikke har adgang til at låne det i banken. Derudover er der en stor psykologisk barriere i at skulle betale 20-40.000 kr. allerede når du indgår kontrakten, så man altså ret tydeligt kan se hvad det koster at køre bil.


Ingen binding og ingen udbetaling

Flere og flere leasingselskaber tilbyder, udover ingen udbetaling, også meget korte bindingsperioder, helt ned til 1 eller 3 måneder. Kombinationen af kort bindingsperiode og ingen udbetaling, giver en enorm fleksibilitet ved leasing af bil, som først her de senere år har åbnet sig op. Det er helt klart et væsentligt konkurrence parameter for mange leasingselskaber, da folk ofte kan have svært ved at indgå i 3 årige kontrakter, hvor man ikke ved om ens behov vil ændre sig i denne periode.Relaterede links:


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån