Reparation af stenslag

Har du fået et stenslag på ruden, så er det vigtigt at få den repareret hurtigst muligt. Hvis du ikke reparerer stenslaget i tide, så kan du evt. kommer ud for at skulle skifte hele ruden på bilen, i stedet for blot at få udbedret stenslaget til en langt billigere pris. Stenslaget kan nemlig langsomt blive større og evt. få hele forruden til at revne.


stenslag reparation

Hvor stort må stenslaget være?

For at man kan reparere et stenslag i stedet for at udskifte forruden (det er typisk her at på bilen får stenslag, men kan også være på andre ruder på bilen), så må stenslaget typisk ikke være større end en to-krone, da det ellers bliver for stort. Er størrelsen på stenslaget større, så skal hele ruden skiftes.

Hvis stenslaget derudover sidder helt ude i kanten af forruden eller at der er mange stenslag fordelt på ruden, så vil det typisk også kræve at hele forruden skiftes.


Pris for reparation af stenslag

Der findes mange firmaer, som har specialiseret sig i reparation af stenslag på biler og nogle kører endda ud på lokationen (dit arbejde eller hjemmet) og reparerer stenslaget. Sidstenævnte koster typsik lidt mere, men løsningen er mere bekvem og du kan spare tid på ikke at skulle køre på værkstedet. Omvendt, hvis du skal have forruden vurderet først og måske skal have skiftet forruden, så kan køreturen til værkstedet være givet godt ud.

Et typisk stenslag koster 300-650 kr. at reparere, så det er altså en del penge at spare ift. udskiftning af hele forruden, som typsik løber op i flere tusinde kroner.Sørg for at dække stenslaget til

Hvis du har fået et stenslag, så er det et godt råd at sørge for at dække det til indtil at skaden bliver udbedret. Det skyldes at der ikke skal komme vand, skidt og snavns ind hullet, så det dels bliver sværrere at reparere men også at fugten kan få ruden til at springe yderligere, særligt i vinterhalvåret. Stenslaget dækkes til med vandtæt tape, som enten selv kan købes eller du kan få det udleveret af reparationsfirmaer eller forsikringsselskabet.


Forsikring og stenslag

Mange bilforsikringer har indbygget en glasforsikring i kaskoforsikringen, men før du kontakter værkstedet for at få repareret stenslaget, så læs lige din bilforsikring igennem og tjek om du er forsikret eller ej. Det kan være at du ikke har selvrisiko på glasskader, så du helt skadesfrit kan få repareret stenslagene eller evt. få udskiftet forruden. Værksteder kan typisk også hjælpe med at finde ud af om du er forsikret eller ej, da de ofte har kontakt til forsikringsselskaberne.


Indhent tilbud på reparation af stenslag

Du kan med fordel indhente flere tilbud fra værksteder på reparation af stenslag. Ved at benytte tilbudstjenester kan du i gennemsnit spare op til 30-40% på opgaven. De har et kæmpe netværk af kvalitetstjekkede værksteder, som kan konkurrere om din opgave.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån