Salg af brugt bil

Når du skal ud og købe ny bil, så skal du typisk også af med den gamle bil, som af den ene eller årsag skal skiftes ud. Mange vælger ofte den nemme løsning og sælger bilen til forhandleren til en "byttepris" og skal således ikke bekymre sig om nogle ting ift. salget af den gamle bil.

Men du kan risikere at gå glip af rigtigt mange penge, hvis du blot sælger den til din forhandleren, som du køber bilen af.


salg brugt bil

Du nedbringer værditabet på bilen væsentligt med undervognsbehandling.

Sammenlign værksteder og spar 20-40% på behandlingen via Autobutler.

Få tilbud herForhandleren giver ikke højeste pris

Når forhandleren tager din bil ind, så er han i bund og grund ikke interesseret i den, da han f.eks. lever af at sælge nye eller nyere biler og således typisk ikke selv vil sælge bilen til sine kunder. Derfor skal han skille sig af med den hos en anden forhandler, men som også skal sikre sig, at der er penge til både indtjening og eventuelle garantiforpligtelser. Derfor kan din bilforhandler få meget mindre for din bil, end hvis du f.eks. solgte den på privatmarkedet, hvor der ikke skal tjene penge hos forhandleren i mellemleddet.

Vær opmærksom på, at din bilforhandler måske godt kan hæve buddet på din brugte bil, så det lyder som om, at du reelt får meget for den. Det du skal være opmærksom på her, er at det større bud på din gamle bil, er en del af en større forhandling med dig. Det større bud på din bil kunne nemlig lige så godt have været et nedslag i prisen på den nye bil, som man typisk kan få ved lidt forhandlingsteknik.


Derfor skal du sælge bilen privat

Der er to vigtige årsager til, at du skal sælge bilen privat. Den første er, at du går udenom forhandler mellemleddet, så du ikke skal betale til en fortjeneste og eventuelle garantiforpligtelser. Mellemleddets avance er mange tusinde kroner, som skal sikre deres forretning. Det er i bund og grund fair nok, men det er altså dig, som bilsælger, som får det mindre for din bil.

Den anden vigtige årsag er, at du står langt stærkere forhandlingsmæssigt overfor din bilforhandler af den nye bil, hvis du har skilt dig af med din gamle bil selv først. Så undgår du at ryge i fællen, hvor man lige pludselig både forhandler om prisen på den gamle bil og den nye bil samtidigt og hvor du grundlæggende skal vide, at forhandleren ikke får særligt meget for din gamle bil og derfor reelt ikke kan give dig samme gode rabat på den nye bil, som hvis du selv havde solgt den gamle bil.


Få hjælp til at sælge bilen privat

For mange kan det være svært at overskue at sælge bilen privat. Hvad skal bilen sælges til? Hvordan får jeg mine penge? Hvordan omregistrerer jeg bilen? Hvad med bilforsikringen? Der kan være mange spørgsmål til bilsalget, da det ikke er en hverdagsting at sælge sin bil.

På Bilplan.dk har vi dog indgået et samarbejde med Bilbrokeren, hvor vi derfor tilbyder hjælp til at sælge bilen privat og ofte til en langt højere pris end hvad man eller kunne få. Du kan læse mere om det unikke koncept her.- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån