Privatleasing

Der har været store ændringer i privatleasing bil branchen de sidste mange år og det gælder særligt hvad en leasing kontrakt indeholder af ekstra services, samt den første måneds betaling, som tidligere var ret høj i forhold til hvad man typisk ser i dag.


privatleasing
Service på bilen

Når du leaser en bil, så er der altid inkluderet en serviceaftale på bilen. Det betyder at du slipper for udgiften på 2.500-5.000 kr. årligt i serviceudgifter alt afhængigt af hvilket bilmærke og model, som du vælger.


Reparationsaftale

Ved den typiske leasingaftale, så er der også inkluderet gratis reparationsudgifter og evt. også en lånebilordning. Det betyder at hvis bilen går i stykker, så er det ikke dig, som skal afholde udgifterne til reparationerne. I forhold til at købe en fabriksny bil, så er forskellen her ikke så stor i mellem køb og leasing af bilen, da nye biler, som minimum har 2 års garanti ved køb, hvor reparationer på bilen (som ikke er forsikringsskader) udbedres gratis under garantien.

Hvis du har en lang leasingaftale, så tjek dog om udskiftning af sliddele, som f.eks. bremser, pærer, viskerblade, udstødning osv. hører med ind under reparationsaftalen.


Inkluderede KM ved privatleasing

Èn af de vigtigste ting at holde øje med i leasing kontrakten er hvor mange km, som er med i din aftale. Typisk er 15.-20.000 km inkluderet om året, men flere kan også aftales med leasing udbyderen. Enten kan du lave en fast aftale på f.eks. 30.000 km. eller også kan du blot få oplyst hvor meget hver ekstra overkørte km koster. En fast aftale er billigst for dig at lave, men hvis du tænker at du ikke nødvendigvis kommer til at køre de ekstra mange kilometer, så kan det måske være en fordel for dig blot at kende prisen på de overkørte km. Lav dog altid et regnestykke.


Bilforsikring

Ofte har bilforsikringen ikke været inkluderet i en leasingaftale, så den har du selv skulle sørge for at få på plads ved siden af din leasingaftale, hvor leasingselskabet kræver at din bil også er kaskoforsikret, udover den lovpligtige ansvarsforsikring. På det seneste er der dog en række leasingudbydere, som tilbyder alt inklusive løsninger, hvor også forsikringen hører med ind under leasingaftalen. Det kan godt blive en attraktiv løsning, men husk at tjekke vilkårene på forsikringen også, herunder f.eks. størrelsen på selvrisikoen.


Afgifter

Ligesom med bilforsikringen, så har du tidligere altid skullet betale den grønne ejerafgift for din leasingbil ved siden af udgiften til leasingudbyderen. Det er der dog også ved at blive lavet kraftigt om på her det seneste stykke tid på leasingmarkedet herhjemme. Mange leasingselskaber tilbyder, som en del af all inklusive tankegangen, nemlig også at betale den halvårlige grønne ejerafgift for dig.


Dæk

Typisk er dæk ikke inkluderet i en leasingaftale, så du skal selv sørge for at tilkøbe eller skifte til f.eks. vinterdæk/sommerdæk, eller blot få dem skiftet når de bliver slidt ned. Man kører typisk 35.000 km på et sæt dæk før at de skal udskiftes.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån