Billån uden udbetaling

Det er faktisk muligt at optage et billån uden, at du selv skal stille med en udbetaling på 20% af bilens købspris. Men du skal være opmærksom på at billånet dermed bliver væsentligt dyrere for dig, da rentesatsen på lånet i de fleste tilfælde også stiger.


gebyrer billånStørre risiko for banken

Når du optager et billån uden selv, at komme med en udbetaling i omegnen af 20%, så bliver risikoen for, at banken ikke får sine penge tilbage en hel del større. Det skyldes, at når du skal sælge en bil, så er der visse omkostninger og tab forbundet med salget, som meget nemt kommer op i omegnen af de 20%.

Banken eller finansieringsselskabet tager typisk pant og sikkerhed i bilen og kan dermed kræve bilen solgt, hvis du ikke kan betale dine ydelser på lånet. Og hvis du har lånt bilen helt op til taget, så er der altså stor risiko for, at banken ikke vil kunne få restgælden på lånet tilbage ved salg af bilen. Den risiko er meget mindre, hvis du selv har betalt en del af bilen til at starte med.


Ikke alle vil låne penge uden udbetaling

Mange banker eller finansieringsselskaber er slet ikke interesserede i at låne penge til din bil, hvis du ikke selv kommer med en udbetaling. Risikoen er simpelthen for stor for banken, også selvom de laver en fin kreditvurdering af dig. Men der findes finansieringsselskaber, som godt vil låne dit penge til bilen uden at du selv kommer med udbetalingen. Husk også, at forhøre dig i din egen bank, hvor de netop kender dig bedre og f.eks. kan kigge på din tidligere betalingshistorik.


Prisen bliver højere

Når risikoen for at du ikke kan betale tilbage på dit billån bliver større, så bliver prisen for billånet også højere. Regn med at prisen kan stige helt op til 2-3% mere end hvis du selv kommer med en udbetaling på ca. 20%. Det kan blive tilbage mange penge i løbet af lånets levetid, så overvej derfor om du ikke skal vente et eller to år mere med købet af bilen indtil, at du har sparet sammen til udbetalingen.

Som ved alle billån, så skal du derudover også altid igennem en almindelig kreditvurdering før at du får lov til, at få et billån uden udbetaling.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån