Privatleasing boomer

De seneste tal fra Danmarks statistik fortæller at salget af biler gennem leasingselskaber går stærkt frem i øjeblikket. I juli måned blev der solgt i alt 16.200 nye biler og heraf 5.500 var leasingbiler. De fleste af leasingbilerne går til firmabiler, men ca. 1.500 af dem blev solgt via privatbilleasing. Og det er en stor fremgang. I forhold til sidste år, så er der i indeværende år blevet solgt ca. 30% flere nye biler via leasing. Så det kan mærkes.


privatleasing

Årsag til fremgang i leasing

Der er flere forskellige årsager til at privatleasing er blevet et stort hit herhjemme. Nogle parametre er prisen og noget andet er den sikkerhed, som bilkøberen kan få i sit budget. Men hvilke ting betyder egentlig noget for at privatleasing er blevet så attraktivt?

Mindre registreringsafgift

Grundlæggende har leasingselskaberne fået en økonomisk fordel i at de ikke behøver at betale hele registreringsafgiften ved selve købet af bilen. De skal kun betale en procentmæssig del, for hver måned, som de ejer bilen. Således sparer leasingselskabet en række finansieringsomkostninger i forhold til almindelige forbrugere, som skal betale hele registreringsafgiften ved købet. En del af den besparelse har leasingselskaberne mulighed for at sende videre til deres kunder.


Storkunde rabatter

Leasingselskaberne har også mulighed for at opnå storkøbsrabatter når de går til bilforhandlerne for at købe ind, i forhold til hvad almindelige private forbrugere har. De køber typisk flere hundrede biler hos en forhandler og så er det klart at de står i en lidt bedre forhandlingssituation end en helt almindelig privat forbruger, som kun skal købe en enkelt bil.


Større opmærksomhed for produktet

Derudover er produktet privatbilleasing også blevet mere og mere kendt herhjemme og mange flere biler tilbydes nu via leasing igennem både leasingselskaber og bilforhandlerne. Så forbrugerne bliver altså gjort stadig mere opmærksomme på produktet.

Samtidig er det stort set alle bilmærker og modeller, som kan købes via privatleasing i dag i forhold til tidligere, hvor det kun var udvalgte modeller, som blev tilbudt via leasing. Enten tilbyder bilforhandlerne selv leasing i stedet for alm. finansiering eller også er der kommet en række leasingselskaber, som kan tilbyde dig netop den bil, som du har kig på.


Forbugerne kan forholde sig til produktet

Og forbrugerne kan lide selve produktet, som grundlæggende gør bilkøberen fri for bekymring om hvad bilens værdi vil være når den skal sælges, samt hvis der skulle opstå fejl på bilen. Det er grundlæggende en sikkerhed, som forbrugerne sætter rigtigt højt. Samtidig virker det meget overskueligt at få tilbudt en pris pr. måned, som man så nemt kan forholde sig til sine udgifter når bilen er købt eller skal købes.

Godt nok er der en vis risiko for hvad du skal betale ved tilbagelevering af bilen hos leasingforhandleren, som ligger i omegnen af 3.-5.000 kr. Dette beløb dækker for mindre skader på bilen, udover alm. slittage. Men det er faktisk reelt den samme risiko, som du har hvis du køber bilen, hvor disse skader vil være et ekstra værditab for din bil.

Så alt i alt skyldes fremgangen en blanding af faktorerne af en større klarhed over økonomien ved bilkøb, større synlighed og flere muligheder for privatbilleasing, samt at leasingselskaberne har både større forhandlingsmulighed overfor bilforhandlerne og også en lavere betaling af registreringsafgiften.Relaterede links:


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån