Gearkasse renovering

En gearkasse er en central del af en bils motor og samtidig en kompleks kompenent. Der findes forskellige typer af gearkasser, herunder gearkasser til henholdsvis manuelt og automatgear, samt DSG gearkasser, hvor de to sidstnævnte er de mest komplekse.


gearkasse renovering

En gearkasse skal vedligeholdes og det allervigtigste er, ligesom med bilens motor, at sørge for at gearkassens olieniveau er fyldt korrekt op, samt at få udskiftet olien regelmæssigt, så det sikrer en god smøring af gearkassen. En god anbefaling er at få skiftet olien i gearkassen i intervallet 30-50.000 km, men det afhænger meget af bilen og typen af gear. Derudover kan det også afhænge af din kørsel og hvordan du kobler ind/ud.

Er din olie lys og honningagtig, så er er olien fin, men er den sort og/eller grumset, så anbefales at skifte olien straks. Hvis du løbende har service på din bil, så vil olien på gearkassen muligvis blive skiftet i de rigtige intervaller, men det er langt fra sikkert. Husk derfor at spørge ind til det, da mange ikke er opmærksomme på dette.


Symptomer på gearkasse problemer

Nedenstående symptomer kan være tegn på at din gearkasse trænger til renovering:


Manuelt gear

  • Du kan ikke sætte bilen i gear
  • Det larmer og knaser ved gearskifte
  • Bilen giver generelt hylelyde og støjer ved kørsel
  • Bilen hopper ud af ét eller flere gear
  • Der lugter brændt og kommer mislyde fra gearkassen

Automatgear

  • Høje motoromdrejninger, men ingen tilstrækkelig fart eller acceleration
  • Ryk og/eller støj ved gearskift
  • Lysende kampe for gearkasse
  • Bilen skifter ikke gear (3. gear er nødprogram)


Få diagnostificeret din gearkasse

Der kan være mange årsager til at du oplever ovenstående symptomer og derfor kan det være svært at vurdere på forhånd hvad der er galt. Oplever du ovenstående problemer, så få bilen på værksted og få den analyseret, så kan du få besked om at hvad der skal foretages. Det kan være en simpel opgave i form af et påkrævet olieskift eller en gennemskylning af gearkassen, men der kan også være andre slitager eller reparationer påkrævet.

I sidste ende kan det også være at du helt skal have skiftet din gearkasse. Du kan med fordel indhente flere tilbud på reparationen af din gearkasse hos forskellige tilbudstjenester.


Pris for renovering af gearkasse

Pga. den varierende kompleksitet af reparationen af din gearkasse, så kan det være at du slipper med få tusinde kroner til en renovering eller op til 10.-20.000 for udskiftning af hele gearkassen.Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån