Lånebevis til bil

Når du skal ud at købe bil og påtænker at finansiere en del af købsprisen via et lån, så er det en god idé på forhånd at have fået udarbejdet et lånebevis i banken eller hos et finansieringsselskab. Således sikrer du dig på forhånd at du kan låne pengene i banken og også kan påvise dette overfor sælger af bilen, så I kan lave en aftale gnidningsfrit.


lånebevis bilDerudover vil du også stå i en bedre forhandlingssituation overfor forhandleren, da du dels kan påvise at du reelt kan låne pengene, samt at du har forberedt dig godt og kan slå til på en god handel med det samme.

Lånebeviset giver dig også den fordel at du kender til rente- og gebyrniveauet hos din bank, så du står i en bedre forhandlingssituation, hvis også bilforhandleren vil tilbyde dig finansiering af bilen på stedet. Husk dog altid at lave en sammenligningsberegning via vores billån beregner her på sitet før du træffer beslutning om hvilket lån, som du vælger.

Lånebeviser udføres typisk gratis af de enkelte banker.


Gælder i 6-12 måneder

Et lånebevis til køb af bil udstedt af banken gælder typisk 6-12 måneder og har angivet et maksimumbeløb, som du må købe bil for. Maksimumbeløbet tager udgangspunkt i din økonomi og også hvor stor udbetaling, som skal kunne lægge.


Ansøg om lånebevis hos din bank

Hos de fleste banker kan du ansøge om et lånebevis til bilen. Du kontakter dem enten via hjemmesiden, pr. mail eller telefon og beder om et lånebevis til bil. Banken vil herefter løbe din økonomi igennem med dig og herefter udstede beviset, hvis din økonomi lever op til deres krav. Nogle gange kan et fysisk møde være nødvendigt, andre gange ikke. Hvis det er din egen bank, så er det typisk en formsag.


Undersøg også hos andre banker

Det er også en god idé at undersøge om du kan få et lånebevis hos andre banker end din egen. Andre banker kan godt være sultne for at få nye kunder og kan derfor godt tilbyde dig en god rente på billånet, hvis de ser dig som en potentiel ny kunde.

Nogle banker forudsætter, at du bliver helkunde hos dem for at du kan få lånet, men ikke alle banker. Under alle omstændigheder så kan det være en god idé lige at løbe sine bankforretninger igennem og se om du kan få bedre vilkår, herunder også på billånet.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån