Udskiftning af kobling

Koblingen er en sliddel på bilen, som du ikke skal forvente holder hele bilens levetid. Hvor lang tid koblingen holder, afhænger meget af både hvilken bilmodel, som du ejer, samt hvilken kørestil, som du har. I nyere biler holder koblingen derudover oftere en på ældre bilmodeller. Regn med at koblingen holder i ca. 7-10 år.


udskiftning kobling

Hver gang man anvender koblingen, så slides den lidt. Så hvis du anvender koblingen meget og særligt hvis du ofte filer på den, forstået på den måde at du kobler ind og ud meget langsommeligt, så vil koblingen blive slidt mere end ved normalt brug. Det kan dog være svært at skifte kørestil for mange, hvorfor man så blot skal være klar over at koblingen hurtigere vil stå til udskiftning ved denne type kørsel.
Indhent tilbud på service af din bil hos Autobutler - Svar indenfor 24 timer.

Her kan du sammenligne tilbud på serviceeftersyn på bilen. Gyldigt stempel i servicebogen.

Få tilbud her


Pris for udskiftning af kobling

Udskiftning af en kobling er dyr og én af årsagerne er at det er en omstændigt og dermed tidskrævende opgave for værktstedet, hvilket gør at der skal lægges mange værkstedstimer i arbejdet. Koblingen er monteret på motorblokken og mange dele skal skilles ad for at komme til at udskifte koblingen.

Selve koblingssættet koster i reservedele fra ca. 800-3.000 kr. alt afhængigt af bilmodellen og mærket på koblingssættet. Hertil skal så lægges arbejdslønnen på værkstedet. Alt i alt ender en pris for udskiftning af koblingen på en bil på ca. 5.000-8.000 kr.

Du kan finde priseksempler på udskiftning af kobling på forskellige biltyper her hos Autobutler: https://www.autobutler.dk/opgaver/udskiftning-af-kobling


Sådan undgår du slid på koblingen

Generelt, så skal man undgå så meget friktion som muligt på koblingen. Det lyder mærkeligt, da koblingen jo netop helt grundlæggende sørger for friktionen i mellem gearkassen og motorblokken, men den skal blot anvendes og være i brug så lidt som muligt ved ind- og udkobling.F.eks. skal du ikke file på koblingen. Det betyder at du ikke skal anvende koblingen som en slags speeder, hvor du giver god konstant gas på gaspedalen og så langsomt sætter i gang via koblingen. Det slider unødvendigt på koblingen og forkorter levetiden på den.

Når du holder stille, så sørg også for at koble helt ud og sætte bilen i frigear. Det mindsker nemlig også slitagen på koblingen, da den således ikke står spændt og slides. Hvis du holder stiller i lang tid, så kan du med fordel også trække håndbremsen og have bilen i frigear. Sidstnævnte gælder faktisk også ved parkering, hvor du helst skal have bilen i frigear for at mindske slittagen på koblingen.

Med den rette anvendelse af koblingen, så kan du nemt forlænge levetiden på koblingen med flere år.


Indhent tilbud på udskiftning af koblingen

Du kan med fordel starte med at indhente tilbud på udskiftning af koblingen fra flere forskellige værksteder, da du kan opnå store besparelse. Du kan benytte Autobutler til indhentning af tilbud på ny kobling, så du sikrer dig ikke at betale for meget.

Sådan gør du, hvis du vil indhente tilbud hos Autobutler:

  • Gå ind på Autobutler.dk
  • Beskriv din opgave og angiv nummerplade oplysninger og ønsker til lokation af værktsteder
  • Send opgaven ind, hvorefter Autobutler sender opgaven i udbud
  • Vælg mellem tilsendte uforpligtende tilbud, hvis du ønsker at benytte ét af dem
- Serviceeftersyn

- Undervognsbehandling

- Anhængertræk

- Fartpilot

Få tilbud

* I samarbejde med Autobutler.dk

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån