Flexleasing

Flexleasing har haft kæmpe fremgang det seneste stykke tid. Det er dog her, at man skal være særligt opmærksom, som privatkunde.


flexleasing

Løbende betaling af registreringsafgift

Flexleasing benyttes typisk til dyre biler, hvor fordelen er størst. Fordelen ved leasing er generelt, at man ikke skal betale den fulde registreringsafgift upfront, som ved køb af en bil. Ved leasing betaler man sin afgift løbende, hvilket betyder, at man slipper for at skulle finansiere/forrente beløbet i perioden. Man har altså låst færre penge i bilen.

Satserne for den månedlige løbende registreringsafgift afhænger af bilens alder og er følgende:

  • 0-3 måneder: 2% af bilens samlede registreringsafgift
  • 3-36 måneder: 1% af bilens samlede registreringsafgift
  • 36 måneder: 0,5% af bilens samlede registreringsafgift

Samtidig skal man også betale renter af den afgift, som staten ikke får i kassen, som den ellers ville have fået ved køb. Rentesatsen er variabel og ca. 3% årligt. Hertil tillægges moms overfor kunden.


Fordele og ulemper ved flexleasing

Flexleasing kan også aftales i kortere perioder, f.eks. sommermåneder, hvor man kun betaler registreringsafgiften i den periode, hvor bilen anvendes. Kombinationen af mindre kørsel og færre penge i bilen gør også at forsikringen på bilen bliver lavere. Så alt i alt er der mange fordele ved flexleasing.

Serviceaftale er typisk ikke med i flexleasingaftaler, men kan evt. tilkøbes.

Den største faldgrubbe ved flexleasing er, at du ikke slipper for to store risici, som man eller normalt gør ved privatleasing, nemlig:

  • Værditabet på bilen når leasingkontrakten engang ophører.
  • Reparationsudgifter, hvis bilen går i stykker.

Flexleasing er nemlig blot en finansieringsaftale af din bil og du overtager og køber den selv ved kontraktens udløb. Så betragt helt overordnet blot flexleasing, som et køb af en bil med en finansieringsaftale. Med den frynse at du ikke skal betale og finansiere hele registreringsaftalen ved købet.

Næste faldgrubbe, som ofte overses er sammensætningen af betalingerne på leasingkontrakten. Her får du typisk oplyst en 1. gangs ydelse, mdl. leasingydelse og en scrapværdi. Men er det en fair pris? Nedenfor kigger vi lidt på to ting, som du skal holde øje med:


Scrapværdien

Er scrapværdien realistisk? Hvis du ender med at skulle købe bilen tilbage til 200.000 kr., men bilen reelt kun er 100.000 kr. værd ved udløb, så står du med et stort tab, som du måske ikke forventede ved indgåelse af kontrakten. Så kig altid på hvad en lignende bil koster i f.eks. tyskland (her er ingen afgift på biler) og vurder hvad den vil være værd med f.eks. et værditab på 20% om året når din kontrakt udløber. Passer det nogenlunde med scrapværdien? Hvis du vil være på den sikre side, så bed om en lavere scrapværdi i udregningen af kontrakten.


Hvad mon renten er på finansieringen?

Scrapværdien på bilen er ofte angivet i flexleasingkontrakterne og nogle gange kan du også være heldig at kende indkøbsprisen på bilen (hvis du f.eks. selv har udset dig en bil i Tyskland). Alternativt kan du finde en tilsvarende bil i tyskland og se hvad den sælges til. Men herefter får du blot oplyst en ydelse.


Vi kan hjælpe dig

Vi kan regne på din leasingkontrakt for dig, så du får indblik i hvad værditabet pr. år er beregnet til, samt hvilken rente, som der er anvendt i finansieringen. Således står du bedre i forhandlingerne overfor leasingselskabet (for husk at leasingkontrakter også kan forhandles). Du kan også lettere sammenligne med et evt. køb af bilen.

- Vil du vide hvad du skal betale i rente på din flexleasing kontrakt?

- Vil du vide hvad hvad værditabet er beregnet til i din flexleasing kontrakt?

Så send os blot følgende, hvorefter at vi sender dig en komplet udregning:

  • 1. gangs ydelse
  • Månedlig ydelse
  • Løbetid
  • Scrapværdi (ex. afgift)
  • Pris på bilen ved indgåelse (ex. afgift)

Det koster blot 250 kr.








Relaterede links:



Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån