Hvad er min bil værd?

Det kan være svært, at vurdere hvad din bil er værd og alt afhængigt af hvor og hvordan du sælger din bil, så kan der være mange tusinde kr. i forskel på hvad du kan for solgt din bil til. I denne artikel vil vi klæde dig lidt bedre på i forhold hvordan du bedst finder ud af hvad din bil er værd.


hvor meget er min bil værd?

Grundlæggende, så er der tre forskellige måder at sælge din bil på, nemlig:

Forskellen på hvad du kan få for din bil i de tre forskellige situationer kan være ret stor, men omvendt, så kan fordele som et hurtigt og nemt bilsalg også tale for, at du ikke får så meget for din bil. Det afhænger af din situation og om du er vant til at købe og sælge biler privat.
Så meget er din bil værd

Din bil er så meget værd, som en fremtidig køber ønsker at betale for den. Den bedste måde at få en indikation på dette, er at undersøge de forskellige online markedspladser for brugte biler, hvor både privat og forhandlere har stillet biler til salg. Her søger du blot efter tilsvarende biler, hvor du indtaster bilmærke, model, årgang og km, hvorefter du får en liste af biler, som netop nu er til salg.

Husk på at de priser, som bilerne er sat til salg til, ikke nødvendigvis er den pris, som bilen reelt sælges for, men blot en udbudspris. Så her skal man altså trække lidt fra, som køber sandsynligvis forhandler sig til. Regn med et nedslag på ca. 10% af udbudsprisen.

Derudover skal man også tage højde for at hvis bilen er sat til salg af en forhandler, så skal forhandleren både have en indtjening på bilen, samt have et ekstra beløb for at skulle stille en garanti på bilen, som alle bilforhandlere er forpligtet til. Altså skal du ikke regne med, at din bil er lige så meget værd, som en forhandler har stillet en tilsvarende bil til salg til. Afhængigt af bilmodellen og årgangen, så kan denne ekstra avance beløbe fra 10.000-50.000 i forhold til hvad din bil reelt er værd.

Endelig skal du tage et kig på hvor lang tid bilerne har ligget til salg. Hvis bilerne, som du sammenligner din egen bil med, har ligget til salg i lang tid, så skal du være varsom i vurderingen af bilens værdi, da det kan være tegn på at bilerne er sat alt for højt i salgspris i forhold til tilsvarende biler.

Nedenfor kan du se en række links til steder med brugte biler til salg på nettet, hvor du kan sammenligne din bil med andre biler til salg:


Salgsmetoden bestemmer hvad bilen er værd

Det afhænger af salgsmetoden, hvor meget din bil reelt er værd. Du kan læse om de forskellige salgsmetoder nedenfor:


Sælg bilen privat

Den måde, som du får mest for din bil ved et salg, er at sælge bilen privat. Her kan du godt regne med at få nogenlunde den pris, som du ved ovenstående metode har regnet ud hvad din bil er værd på.

Det kan dog være svært for mange at sætte sig ind i hvordan man sælger en bil privat, herunder både at sætte den rigtige pris på bilen, forhandling med køber, omregistrering og selve betalingen fra køberen. Dette kan afskrække mange fra at sælge bilen privat, hvorfor de typisk vælger andre metoder, men hvor man ikke får lige så meget for bilen.

En vigtigt parameter når du sætter bilen til salg er at sætte den til salg til den helt rigtige pris. For hvis bilen er sat til salg for højt, så vil du aldrig få nogle henvendelser og så vil bilen blot stå og tabe værdi. Sættes den omvendt til salg for billigt, så kan du komme til at snyde dig selv.

I lyset af dette, så har vi indledt et helt unikke samarbejde med Bilbrokeren her på bilplan, hvor vi kan hjælpe med at sælge bilen privat til højeste pris i markedet. Du kan læse mere om vores koncept her og få hjælp til salg af bilen privat.

Salg af bil til forhandler

Rigtigt mange ende med at sælge deres gamle bil til den forhandler, som de køber den nye bil af. Det er en meget nem måde at komme af med den gamle bil på og samtidig er du også i sikre hænder, da du sælger bilen til en professionel.

Dog skal du være opmærksom på flere ting i denne forbindelse, hvor det primære, som du skal vide, er at du ikke får en særlig høj pris for bilen med denne metode. Bilforhandleren er nemlig typisk ikke interesseret i bilen, men kun i at sælge dig den nye bil.

Hvis han giver et bud på din bil, så skal han sikre sig, at han kan sælge den videre, hvor han tager højde for både at skulle kunne tjene lidt på bilen, men også sørge for at dække sig ekstra ind i forhold til de garantier, som han er nødsaget til at stille overfor den fremtidige køber. Derfor kan han altså give en langt lavere pris for bilen til dig, end du selv kan sælge den for privat.

En sidste ting, som du skal være opmærksom på, hvis du sælger bilen til bilforhandleren, hvor du køber din nye bil, er at du ikke skal lade dig snyde af en såkaldt høj byttepris for bilen (byttepris er blot en betegnelse på hvad forhandleren vil give dig for din gamle bil, når du samtidig køber en ny bil hos ham). For det kan godt være, at du på papiret kan få en høj pris for bilen, men så kan det være, at du går glip af en tilsvarende god rabat på den nye bil.


Salg af bil på auktion

En sidste metode til at sælge bilen på, er at sælge bilen på auktion. Det er nok den nemmeste metode, hvor du blot indtaster oplysninger om bilen online og uploader nogle billeder af bilen, hvorefter forhandlere i hele landet kan byde på din bil. I praksis kan du få solgt din bil i løbet af blot 24 timer.

Dog skal du være opmærksom på at bilkøberne ofte er professionelle forhandlere, som skal tjene penge på at sælge bilen videre. Derfor vil det ikke være den højeste pris, som du får for din bil her, men du vil til gengæld komme hurtigt af med den.

Skrotpræmie

Hvis din bil er så gammel og udtjent at du simpelthen hverken kan køre i den mere eller på nogen måde sælge den, så kan du altid få skrotpræmie for bilen. Du kan læse meget mere om hvordan du får skrotpræmie for bilen her.


Anbefalede artikler til dig:


Bilkampagner

Næsten alle bilmærker kører med kampagne modeller hen over året. Ofte er der tale om modeller med mere ekstraudstyr eller rigtigt gode kampagnepriser.

Fremtidens måde at eje bil på?

Det helt nye på bil markedet kaldes for bilabonnement, hvor du simpelthen køber en bil på abonnement. Det er meget gennemskueligt og alle omkostninger er inkluderet.

Sådan får du mest for din gamle bil

Skal du af med din gamle bil, så har vi nogle klare anbefalinger til hvordan du får mest værdi ud af den.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån