Serviceeftersyn

Alle biler skal til service jævnligt. Ved et serviceeftersyn, så udføres forskellige standard vedligeholdelsesopgaver på din bil, så du sikrer dig at f.eks. motor ikke brænder sammen. Så lad være med at springe regelmæssige dit serviceeftersyn over, da det kan komme til at koste dig dyrt i længden.


serviceeftersyn

Hvor tit skal bilen til serviceeftersyn?

Det kan variere meget hvornår en bil skal til serviceeftersyn. Typisk ligger intervallet mellem 15-30.000 km når du kører normalt. Hvis du dog ikke kører så ofte i bilen, så kan det være påkrævet at få bilen til serviceeftersyn f.eks. hvert eller hvert andet år.


Hvad udføres ved et serviceeftersyn?

Det er vigtigt at pointere at der kan være forskel på hvor regelmæssigt og i hvilke intervaller, som en given bilmodel til skal serviceeftersyn. Det står angivet i bilens servicebog, hvor tit bilen skal til service, samt hvad der specifikt skal ses efter eller udskiftes. F.eks. fremgår det hvornår tandremmen skal udskiftes eller hvornår olien i gearkassen skal udskiftes. Det kan variere meget fra bil til bil og motor til motor.Ved et standard serviceeftersyn bliver bilen gået igennem en række steder, som skal kontrolleres. Det kan f.eks. være bremser og bremseskiver, lys, dæktryk, viskere osv. som tjekkes. Derudover udskiftes typisk oliefilter, pollenfilter, benzinfilter og der tilføres væsker på bilen, herunder evt. udskiftning/påfyldning af olie.


Hvis der stadig er garanti på bilen

Når du har en ny bil, så er det yderst vigtigt at du overholder bilproducentens krav til hvordan og i hvilke intervaller, som din bil skal til serviceeftersyn i. Hvis du ikke overholder dette, så risikerer du at garantien på bilen ikke længere er gældende. Det gælder f.eks. også bilmærker som Kia, som typisk giver 7 års garanti på bilen ved køb af en ny bil. Derfor skal du altså huske at få bilen til serviceeftersyn efter forskrifterne. Husk at tjekke om værkstedet har stemplet og underskrevet for udført serviceeftersyn.


Du behøver ikke bruge et mærkeværksted

Det er vigtigt at vide at selvom man stadig har garanti på bilen, så behøver man ikke at benytte sig af sit lokale mærkeværksted til serviceeftersynet. De fleste almindelige værksteder kan nemlig sagtens udføre serviceeftersynet efter fabrikkens forskrifter. Så hvis du ligeledes får et stempel fra værkstedet for det udførte serviceeftersyn efter forskrifterne, så vil du ligeledes opretholde garantien på bilen.

Ofte er der en del penge at spare ved at lade sin bil servicere på et værksted, som ikke er bilens mærkeværksted. Så hvis du har en Opel, så behøver du ikke nødvendigvis benytte det lokale Opel værksted.

Nedenfor kan du se en video, som forklarer hvorfor det er vigtigt at foretage serviceeftersyn på bilen, også selvom der ikke længere er garanti på bilen:Pris for serviceeftersyn

Prisen på et serviceeftersyn ligger typisk i intervallet 1.500 - 4.000 kr. og ligesom intervallerne for serviceeftersyn varierer fra bil til bil, så varierer priserne på serviceeftersyn ligeledes fra bil til bil. Det afhænger af hvad der skal udskiftes og hvad der skal kontrolleres. Derudover så vil du kunne få forskellige priser fra forskellige værksteder på nøjagtigt det samme eftersyn. Der kan være mange penge at spare ved at bruge lidt tid på at finde det værksted, som kan tilbyde den billigste pris. Du se konkrete priser på service i vores prissammenligning her..
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån