Udgifter til parkering af bil

Man tænker umiddelbart ikke så meget over det i bilkøb situationen, men betaling til parkering er en udgift, som hører ind under bilbudgettet. Bor eller kommer du derudover ofte i nogle af de større byer med betalingsparkering, så kan posten også blive betydelig.


parkering bil

Regn ud hvor meget, som du skal betale i parkering

Hvis du allerede fra start af ved hvor du skal parkere din bil både i hverdagen og i weekenderne, så tag og regn beløbet ud i dit bilbudget på forhånd, så du kender den samlede pris på dit bilkøb. Det gælder f.eks. også hvis du skal have en beboerlicens til parkering, eller betaling af parkeringsplads eller garage i et lejlighedskompleks. Alle udgifter kan lige så godt komme med og alternativet ved ikke at have nogen bil er jo, at du således heller ikke får nogle udgifter til parkering.


Spar penge med en parkeringsapp

Der er kommet en ny parkeringsapp på markedet herhjemme, hvor du faktisk kan spare en hel del på parkering i primært storbyerne, men også rundt omkring i de mindre byer herhjemme. Udover at parkeringsappen kan guide dig hen til de frie parkeringspladser i området, så vil betalingen kun skulle betales i den periode, hvor du reelt holder parkeret. Altså undgår man den dyre ekstra betaling, som man ofte foretager for at være helt sikker på at man ikke holder parkeret ulovning og ikke når tilbage til tiden.

App'en hedder Park Park og kan downloades herfra..


Parkeringsselskaber har også Apps

Selvom du ikke vælger ovenstående parkeringsapp, så kan du også vælge at downloade de enkelte parkeringsselskabers apps. F.eks. har easypark en app, hvor du automatisk kan forlænge fra din smartphone, hvis du har problemer med at nå tilbage. Samtidig skal du også kun betale i den periode, hvor der gælder betalingsparkering.


Undgå parkeringsbøder med elektronisk parkeringsskive

Det er rigtigt dumt at få parkeringsbøder og kan også være ganske dyrt. Bøder løber ofte op i mellem 500 til 1.000 kr. Det er derudover særligt ærgeligt, hvis du ovenikøbet ikke havde behøvet at få bøden, men blot var fordi at du ikke lige havde fået sat parkeringsskiven i bilen. Sidstnævnte er der heldigvis løsninger for.

Du kan købe en automatisk indstillelig parkeringsskive for få hundrede kroner i rigtigt mange butikker herhjemme. Tidligere var de automatiske parkeringsskiver besværlige at installere, da de skulle monteres i bilens elektriske system. I dag er det meget lettere, da de elektroniske parkeringsskiver blot mærker efter bilens rystelser for at vurdere om du holder parkeret eller ej. De elektroniske parkeringsskiver er batteridrevne og nyeste opfindelse er ovenikøbet af de bliver opladet via solceller, så det gør dem nærmest vedligeholdelsesfri.

Her er et par eksempler på parkeringskiver fra biltilbehør butikken Landberg:


ParkOne elektronisk parkeringsskive


Parkone Parkeringsskive Sort eller Hvid, som koster 465 kr. Designet er yderst smukt og batteriet på denne udgave lever i ca. 2 år. Modellen fås også i metal til en lidt højere pris.


ParkLite elektronisk parkeringsskive


Parklite Parkeringsskive, er den billigste elektroniske parkeringsskive, som kan fås til blot 295 kr. Designet er simpelt og viser lige nøjagtigt det, som den skal, nemlig tidspunktet for hvornår du har parkeret din bil. Batterilevetiden på denne parkeringsskive er også på ca. 2 år.

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån