Trådløs Apple Carplay

Har du allerede apple car play i din bil og ønsker du at slippe for de besværlige kabler, så læs med her. Mange af de nuværende apple carplay installationer i biler kræver ofte, at du kobler din telefon sammen med anlægget i bilen, så du skal have en ledning hængende for at kunne anvende carplay. Men det kan du nemt komme udenom ved at tilkøbe en trådløs adapter.

Nedenfor har vi gennemgået en række af de forskellige adapterer, som findes på markedet lige nu.


trådløs apple carplay

Det er vigtigt at forstå, at når du køber en trådløs apple carplay adapter, så SKAL du i forvejen have Apple carplay i din bil. Så hvis du ikke har det i forvejen, så får man altså ikke apple carplay i bilen ved blot at købe en trådløs carplay adapter. Vil du vide mere om hvordan du får monteret apple carplay i din bil, så kan du læse mere om det her i vores artikel om eftermontering af apple carplay


Gem trådløs adapter væk

Den trådløse adapter sidder typisk i samme stik, som din almindelige USB ledning, som du kobler på din mobil i dag, og alternativt man også koble dette til på bagsiden af sin carplay enhed. Men under alle omstændigheder kan den nye trådløse enhed gemmes væk eller fastmonteres et sted, hvor den ikke er i vejen eller synligt. Så det giver en mere ren enretning af bilen.


Installation af adapter

Det er meget nemt at installere en trådløs adapter og er typisk blot at sætte stikket i og følge anvisningerne. Så hvis du er bekendt med at sætte en bluetooth forbindelse op på din telefon, så har du allerede nu en fornemmelse af hvor nemt det vil være. Ligeledes kan der, som på andre bluetooth enheder, kobles flere forskellige telefoner til adapteren.

Og når enheden først er installeret, så vil du automatisk blive koblet på Apple Carplay næste gang at du blot træder ind i bilen. Det er smart.


Flere forskellige adapterer

Der er adskillige forskellige mærker og modeller af trådløse carplay adaptere herhjemme. Nedenfor har vi gennemgået de forskellige, som vi kender til på markedet. Der kan være forskellige krav til version af styresystem på mobilen, samt om hvilke carplay udgaver/systemer/modeller, som den kan kobles til. Derudover kan du med fordel tjekke specifikationerne på modellen om den er kompatibel med netop din Apple Carplay enhed, enten helt ned på modelnummer/bilmodel eller mærket som f.eks. Sony, Pioneer, JVC, Kenwood, Alpine osv.

En mindre ulempe (set i forhold til fordelene) ved at have bluetooth forbindelse til Carplay er at mobilen ikke samtidig bliver opladet. Dog er mange af modellerne faktisk født med en yderligere udgang, hvis du kan påsætte et USB stik, hvis du alligevel gerne vil have mobilen opladet på de længere ture.

Mange af de trådløse adaptere kan faktisk anvendes til både Apple Carplay og faktisk også Android Auto. Det har vi markeret nedenfor under beskrivelsen af de enkelte trådløse adapterer.


CellLine Apple Carplay adapter

Pris: 999 kr.

Denne CarPlay adapter fra CellLine er en lille sort simpelt designet adapter, som forbindelse utroligt nemt til din Apple CarPlay enhed. Den forbindes via Bluetooth og når den først har etableret forbindelse, så vil du automatisk blive koblet på, når du træder ind i bilen næste gang. Det er muligt at have flere telefoner tilknyttet adapteren. Selve adapteren tilsluttes via det USD stik, som du anvender i dag til at forbinde din telefon.


CellLine adapter

Simpel tilslutning

Sort diskret design

Kan gemmes nemt væk


Virker kun til Apple CarPlay (du kan dog få denne model til Android Auto: Android Auto adapter)

Ihero Apple CarPlay adapter

Pris: 569 kr.

Netbutikken Ihero sælger denne elegante Apple CarPlay adapter, som både kan købes til USB-C stik og USB-A stik via et ekstra medfølgende stik. Adapteren skulle efter sigende være lynhurtig og har dertil en sikker og stabil forbindelse. Den kobles til din CarPlay enhed via bluetooth, som de andre apaptere på markedet.


ihero adapter

Enkelt stilrent design

Hurtig og stabil forbindelse

Passer til alle biler med Apple CarPlay

Skarp pris


Virker ikke til Android Auto

Hvid farve, som er mere synlig

CarlinKit 4.0 Trådløs Adapter til Apple CarPlay & Android Auto

Pris: 669 kr.

Er du på udkig efter en adapter, som passer til både Apple CarPlay og Android Auto, så kunne denne adapter godt være noget for dig. Den passer til begge styresystemer og kobles lige så nemt til dit system via Bluetooth ligesom de andre adaptere. Forskellen er her at du kan anvende det til både Apple Carplay og Android Auto. Der medfølger både USB-A og USB-C kabel.


carlink adapter

Kompakt enkelt design

Hurtig og nem opsætning

Passer til aApple CarPlay og Android AutoSe Netflik og Youtube på din skærm

Det nyeste på markedet er, at du kan få mulighed for at få både Youtube og Netflix op på din Apple CarPlay skærm via en trådløs adapter. Det er altså udover den trådløse forbindelse også en ekstra udvidelse til mulighederne for hvad du kan se på din skærm/display enhed i bilen. Typisk kan man nemlig kun anvende apps til navigation og radio/podcast, samt evt. parkeringsapps. Med disse nye adapterer kan du så få tilføjet muligheden for at se Netflix eller youtube på din skærm. Vær dog opmærksom på at det er ulovligt at se på skærmen mens du kører. Så anvend teknologien forsvarligt.


CarTVbox - The Original

Pris: 999 kr.

Med en pris på blot 999 kr., så er det meget tillokkende at kigge lidt grundigere på denne trådløse adapter til både Apple Carplay og Android Auto. Med denne adapter kan du både koble trådløst til dit eksisterende Apple Carplay eller Android Auto system, som du kender det fra de ovenstående adaptere, men med denne får du så ovenikøbet yderligere adgang til at se YouTube, Netflix og meget mere på bilen medieskærm. Den anvende app skal blot have AirPlay funktion og så vil du kunne streame til skærmen.


cartvbox adapter

Simpel tilslutning

Stilrent design

Du kan se YouTube, Netflix og meget mere!


CarTVbox - Premium+

Pris: 1.599 kr.

Som om at CarTVbox the original ovenfor ikke var god nok, så findes der faktisk en adapter fra samme leverandør, hvor de har hævet niveauet et yderligere hak i deres nye model CarTVbox - Premium+. Denne adapter, kan ligesom den forrige også connecte til både Apple CarPlay og Android Auto trådløst, men derudover så er der også adgang til Google Play store, så du kan downloade apps og streame direkte fra din yndlingstjenester, som HBO, TV2 Play, CMore mv. Derudover kan du også indsætte et sim kort direkte i adapteren.


cartvbox premium adapter

Simpel tilslutning

Stilrent design

Du kan se YouTube, Netflix og meget mere!

Adgang til Google Play StoreHar du ikke allerede Apple Carplay installeret i din bil, så kan du læse vores meget velskrevne artikel her om hvordan du får eftermonteret Apple Carplay i din bil, så du kan få endnu mere glæde ud af den.Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån