Minileasing

Har du brug for en bil i en kortere periode, så er der faktisk kommet rigtigt mange gode muligheder for at leje eller lease en bil til favorable vilkår i forhold til tidligere. Både store etablerede spillere og mindre delebil platforme er kommet med på bølgen.


minileasing

Dagsleje af bil

Hvis du kun skal bruge en bil i en dag eller to, så er delebilstjenesterne rigtigt attraktive. Her kan du finde en bil i nabolaget og leje den hurtigt og nemt. Alt afhængigt at bilens størrelse og stand, så koster det 150-500 kr. om dagen. Det smarte er at bilen er lige i nabolaget og at du tilmed måske kan få oparbejdet et godt forhold til udlejeren af bilen, som gør evt. fremtidig kontakt og leje lettere. Du skal blot sørge for at betale lejen og brændstof.

Du kan også benytte de alm. biludlejningsfirmaer, hvor du er sikker på at alt fungerer i et veletableret udlejningsfirma. Det koster typisk lidt mere end delebilstejenesterne, men så får du også en typisk ny og ren bil at køre rundt i.

Der er også to nye spændende tjenester for leje af bil i kortere perioder, som du kan læse mere om i vores artikel om Leje af bil
Månedsleje af bil

Når du har behov for en bil i en måned eller flere, så bliver alm. biludlejning hurtigt meget dyrt. Derfor er det rigtigt godt at særligt på denne længde af billeje, så er der kommet mange attraktive muligheder, særligt fra biludlejningsfirmaerne, som kalder konceptet for minileasing.


Minileasing

Minileasing er en form for leasing, hvor man hverken betaler depositum, forsikring, ejerafgifter, reparation af bil, vedligehold, service på bilen. Alt er inkluderet, bortset fra brændstof. Man leaser bilen en måned ad gangen og prisstrukturen er altså meget gennemsigtig. Du kan altid skifte din bil ud til en anden eller opsige aftalen, hvis du ønsker dette efter måned og ingen udbetaling eller depositum bliver mistet, som man typisk ser ved de almindelige privatleasing aftaler. Priserne ligger helt ned fra 3.000 kr. om måneden for de små biler og op til 12.000 for de helt store.

Vær opmærksom på at typisk er kilometer begrænsning, så hvis man kører meget, så skal man lige huske at lave en aftale om dette på forhånd, eller kende prisen for overkørte kilometer. Denne form for leje af bil kan godt gå hen og blive helt stort i Danmark, dels pga. gennemsigtigheden og dine kendte udgifter, men også pga. fleksibiliteten, hvor du f.eks. kan vælge kun at have bil i vinterperioderne og cykle i de varme måneder. Eller simpelthen bare skifte bilen ofte ud, så du får prøvet en masse sjove biler af :-)

Udbydere af minileasing: Budget, Avis, Gomore, Sixt


Bilabonnement

Kært barn har mange navne og særligt én udbyder har forsøgt sig med at kalde deres udlejningskoncept for bilabonnement. I praksis er det nøjagigt samme vilkår, som ved mini leasing, hvor der ingen udgifter udover månedslejen og brændstoffet. Dog opererer bilabonnement med 3 måneders binding, mens at de mange mini leasing udbydere typisk kun har 1 måneds binding.

Alt i alt, så spår vi her på redaktionen en stor fremtid for minileasing, korttidsleasing, bilabonnement eller hvad man kan finde på, at kalde det i fremover.Relaterede links:Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån