Undervognsbehandling

Det er en god idé at lade sin bil undervognsbehandle enten fra start eller senere hen, da det er med til at minimere rustudviklingen på bilen og dermed forlænge levetiden på bilen markant. Undervognsbehandling og rustbeskyttelse er det samme, det er blot to ord, som anvendes til at beskrive det samme. Dog kan nogle fortolke en undervognsbehandling, som at beskyttelsen blot udføres på den synlige del af undervogningen, og altså ikke hulrum, døre, motorrum osv. Det skal du altså være opmærksom på, når du indhenter tilbud på en rustbeskyttelse af bilen.


undervognsbehandling
Hvad er undervognsbehandling?

Undervognsbehandlingen foregår ved at der sprøjtes et rustbeskyttende lag ud over de dele, som skal beskyttes. Først skal bilen dog vaskes og klargøres og gennemgås for evt. eksisterende rustangreb. Disse skal først udbedres og herefter kan behandlingen startes. Når behandlingen af bilen er færdiggjort, så skal bilen stå og tørre, så du skal være forberedt på at skulle vente 1-2 dage på at få bilen tilbage efter rustbeskyttelsen er udført.


Hvad koster en undervognsbehandling?

Det koster fra. ca. 3-6.000 kr. at få undervognsbehandlet sin bil. Prisen på undervognsbehandlingen afhænger af størrelsen på bilen, samt om du ønsker en fuld behandling eller blot en genbehandling, hvis det ikke er så lang tid siden at du sidst fik bilen undervognsbehandlet.

Så hvis du ønsker at beholde bilen i lang tid, eller ønsker at minimere værditabet på bilen, så kan det være en god investering af lade sin bil undervognsbehandle regelmæssigt.

Du kan læse mere om priser på undervognsbehandling her
Dinitrol, Pava, Tectyl eller andet?

Du kan fint vælge mellem de forskellige produkter/firmaer/brands til rustbehandling, der er ikke nogle undersøgelser, som viser at det ene produkt er bedre end de andre. Derimod er det yderst vigtigt at produktet bliver påført professionelt og bliver smurt ind alle steder og i alle hulrum for at opnå en så effektiv beskyttelse som overhovedet muligt. Ofte får du også udleveret video eller billedmateriale efter endt behandling, som dokumentation på udførelsen.


Hvornår skal bilen undervognsbehandles?

FDM anbefaler at du får bilen bilen undervognsbehandlet allerede fra ny for at forlænge bilens levetid. Og selvom du ikke fik bilen rustbehandlet fra ny, så er det ikke for sent at få det gjort. Så længe bilen ikke er tærret op i bunden og evt. små rustangreb kan fixes, så kan det godt betale sig at få bilen rustbeskyttet efterfølgende.


Indhent tilbud på undervognsbehandlingen

Du kan med fordel indhente flere tilbud på undervognsbehandlingen, da der kan være stor forskel på priserne hos de forskellige værksteder. Du kan benytte Automester til indhentning af tilbud på behandlingen, så du er sikker på ikke at skulle betale for meget for behandlingen.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån