Vejhjælp prissammenligning

Vi har foretaget en prissammenligning blandt de selskaber, som tilbyder landsdækkende vejhjælp herhjemme i Danmark. Vi har valgt at kigge på de største 3 største vejhjælp firmaer herhjemme, som vi ved dels kan være fremme i løbet af relativt kort tid, samt at de kan garantere at dække hele landet.

Samtidig har vi i vores prissammenligning kigget på abbonnementer, som dækker basisydelserne til vejhjælp. Det er den grundliggende sikring af dig ude på landevejene og dækker nedenståender punkter:

  • Starthjælp
  • Bugsering
  • Udbringning af brændstof
  • Oplukning af dør
  • Fritrækning
  • Hjulskift

Med en sådan pakke kan du grundlæggende føle dig tryg ude på vejene og kan regne med hurtig assistance. Ønsker du yderligere dækning i form af betalt videretransport, lånebil, frit værkstedsvalg, dækning i Europa osv., så dækker nogle af forsikringerne dette, mens andre har det typisk som tillægsydelser. Hvis man har sådanne specifikke behov og ønsker, så kan man undersøge dette ved at besøge hjemmesiderne hos de enkelte selskaber.


Priser hos selskaberne:

 
 
Landsdækkende i DK
Starthjælp, nødreparation og hjulskift
Fritrækning og bugsering
Døroplukning
Pris pr. år
 
Falck Autohjælp
kr.708
Dansk Autohjælp
kr.588
FDM Autohjælp
+ EU + FDM medlemskab
kr.799

Som det fremgår af ovenstående, så har Falck og Dansk Autohjælp stort set de samme priser, så om man vælger det ene eller andet firma er der prismæssigt ikke den store afgørende forskel. Falck er større volumenmæssigt, men begge selskaber er af en god stor størrelse, som netop kan sikre, at de er landsdækkende. Falck har også udviklet en App til, at du kan tilkalde vejhjælp via, men ellers er forskellen ikke så stor på selve basisabbonnementet. Hvis du har behov for ekstra ydelser, så kan priserne dog godt variere lidt indbyrdes, f.eks. for Europa dækning, lånebil eller hjemtransport.

Det er værd at bemærke, at der reelt set kun er 2 landsdækkende vejhjælp firmaer herhjemme, nemlig Falck og Dansk Autohjælp. FDM samarbejder nemlig med Dansk Autohjælp, som altså er det firma, som reelt rykker ud til dig i hjælpesituationen. Ligeledes samarbejder både Falck og Dansk Autohjælp med forsikringsselskaberne herhjemme, hvis du har tegnet vejhjælp herigennem.


Tjek også prisen hos dit forsikringsselskab

Det er altid en god idé også lige at kontakte dit forsikringsselskab og forehøre dig om hvad udvidelse af din bilforsikring med vejhjælp vil koste. Det kan godt være en billigere løsning. Husk dog at forhøre dig om evt. selvrisiko forbundet med dette, for selvom prisen måske er tilsvarende eller lavere, så kan der også være indbygget en selvrisiko, som du skal betale til dit forsikringsselskab. Selvom det kan være en fordel at samle forsikringerne ét sted, så skal man huske at forsikringsselskabet i praksis blot er et led imellem dig og autohjælp firmaet.