• Forside
  • /
  • Sælg din bil på auktion

Sælg din bil på auktion

Der er flere måder at sælge din gamle brugte bil på, når du ønsker at komme af med den. En oplagt mulighed er, at sælge den til forhandleren, hvor du ønsker at købe din nye bil. Det er dog ikke altid, at det er den bedste løsning af vælge.


sælg bil på auktion

Sælg bilen til forhandleren

Du kan lade din brugte bil indgå, som bytte til forhandleren, når du køber din nye bil. Det er nemt og bekvemt og du sikrer dig at du ikke kommer til at stå en periode uden bil, mens at du venter på din nye bil bliver leveret. Du sikrer dig samtidig også for ikke at stå med to biler på samme tid, mens du går at venter på at din gamle bil bliver solgt. Men det er ikke altid, at dette er den mest økonomiske måde at komme af med din gamle bil.

Forhandleren lever typisk af, at sælge dig din nye bil og er som sådan ikke interesseret i din gamle bil og sælger den derfor hurtigt videre til andre forhandlere, som lever af, at sælge brugte biler. Derfor kan han ikke tillade sig at give så meget for din bil, da også den næste forhandler skal tjene lidt på bilen. Lad dig ikke snyde af en høj byttepris på din bil, som en forhandler tilbyder at give dig, da forhandleren så pludseligt har to heste at spille på, nemlig prisen på den nye bil og bytteprisen på den gamle bil. Den allerbedste forhandlingsteknik er at forhandle alene om prisen på den nye bil og så selv sørge for at få den maksimale pris for din bil andetsteds.

Sælg bilen privat

Du kan vælge at sælge din bil privat til andre private bilkøbere. Her er mulighed for at få en god pris, da du ikke også skal dække en evt. indtjening fra en forhandler. Ulempen er, at det kan tage lang tid at sælge bilen privat og der kan være en masse usikkerhed omkring betaling, køber og fremvisning af bilen. Særligt lidt nyere og ikke helt nedslidte biler er risikoen lidt større på, da der er tale om store beløb, som skal veksle mellem hænderne på køber og sælger af bilen.


Sælg bilen på auktion

En nyere metode til at sælge din bil på, er at sælge den på en online auktion, hvor du nemt sætter bilen til salg hjemmefra. Det er efterhånden en ret udbredt metode i dag. På en online bilauktion byder bilforhandlere og private fra hele landet på din bil. Det sikrer altså en retfærdig pris på bilen, da der netop er mange bydere på auktionen. En sikkerhed for bilsælger er også at man får lov til at sætte en mindstepris på bilen. Så hvis du allerede har et bud fra en forhandlere på din brugte bil, så kan du altså risikofrit sætte din bil på auktion og se om du kan få mere for bilen her.

Det største online bilauktion site herhjemme er Autocom.dk, hvor du kan få solgt bilen i løbet af 24 timer.


autocom

Sådan foregår det

Du opretter bilen på auktionssitet med beskrivelse og billeder af bilen. Beskrivelsen skal være grundig og ærlig, så køber kan danne sig et godt overblik over bilen. Det går ikke at pynte på bilen i beskrivelse og billeder, da køber i sidste ende får lov til at prøvekøre og se nærmere på bilen. Hvis beskrivelsen ikke lever op til virkeligheden, så er køber berettiget til et nedslag, eller evt. lade handlen gå tilbage.

Fordelen ved en bilauktion er et hurtigt salg og mange potentielle købere og dermed i sidste ende også en bedre pris. Selve processen omkring betaling og overdragelse til køber er stort set det samme, som ved et privat salg. Dog er købere typisk professionelle bilforhandlere. Du kan også få nogle auktionssites til at stå for hele processen, så du slipper for fremvisning, kontrakter, forhandlinger og betalingsoverførsel. Hos Autocom.dk koster det 2.500 kr. for den service, som kan være godt givet ud, hvis du føler dig usikker i handlen.

En bil auktion koster et salær fra 1-5.000 kr. alt afhængigt af biles mindstepris. Salæret skal typisk kun betales, hvis bilen bliver solgt.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån