Pris på serviceeftersyn

Serviceeftersyn på bilen er en standard opgave hos de fleste værksteder rundt om i landet. Og det er også en tilbagevendende og vigtig opgave at få din bil serviceret, så de vitale dele på motoren vedligeholdes og udskiftes, herunder påfyldning af væsker og udskiftning af filtre. De typiske intervaller ligger på hvert 15-30.000 kørte kilometer, eller hvis du kører få km årligt, så vil intervallerne ligger med 1 til 2 års mellemrum.


service pris

Mange vælger at benytte sig af et mærkevare værksted, særligt i forbindelse med servicering af nye biler, da man så føler sig mere sikker på at kravene til den medfølgende garanti på bilen er overholdt. Det er dog ikke et krav at benytte et mærkevare værksted (dvs. f.eks. et Citroen værksted, hvis man har købt en Citroen) for at beholde sin garanti.

Der findes forskellige typer af service på bilen, hvor det mindste blot indeholder skift af olie og oliefilter, samt tjek af dæktryk og væsker på bilen. Vælger man det lidt større, men stadig lille serviceeftersyn, så får du også kontrol af styretøj, bremser, udstødning og undervognen med. Det store eftersyn indeholder det samme, men derudover så udskiftes pollen- og brændstofsfiltre også, samt olien på gearkassen og bagtøjet udskiftes, samt bremser renses og smøres.


Prissammenligning af serviceeftersyn på bil

Vi har tænkt os, at undersøge hvor stor prisforskel der kan være på et stort eftersyn af bilen. Til formålet har vi valgt en VW Touran årgang 2014 benzin, som har kørt 136.000 km.


Pris for service hos mærkevare værksted

Først vil vi selvfølgelig gerne undersøge hvad et stort service koster hos VW, men det er ikke til at finde priserne online. Det eneste serviceeftersyn med synlig pris, som vi kan finde online hos VW er et Basisservice 5+, som er beregnet til biler, som er mere end 5 år gamle og hvor bilens olie og oliefilter bliver skiftet, altså blot et typisk olieservice.Prisen for dette er afhængigt af bilen, men for vores testbil vil det koste 1.995 kr. og du opnår samtidig også stempel i servicebogen. Dertil skal så købes ekstra services, hvis man f.eks. vil have have foretaget de samme ting, som et stort serviceeftersyn. Men der kender vi altså umiddelbart ikke prisen.

Vi skriver derfor til VW i Helsingør for at finde ud af hvad et stort service vil koste for vores testbil. Vi får svar tilbage efter et par dage og her får vi oplyst at prisen på et service kan ligge i helt op til 6.000 kr.


Priser på serviceeftersyn

Der findes også en række forskellige almindelige og kædeværksteder rundt om i landet, som traditionelt har stærke priser på standardopgaver, som f.eks. serviceeftersyn. De foretages typisk efter bilmærkets foreskrifter og hermed opnår du også stemplet i servicebogen.

Vi har tjekket deres priser online på et stort serviceeftersyn med stempel i servicebog og har fundet nedenstående priser:


Priser
Fundet via
Pris
Kommentar
Online
2.670 kr.
Valby
Via mail
2.850 kr.
Helsingør
Online
2.495 kr.
Ølstykke

Der er selvfølgelig forskel på hvor langt man skal køre til de enkelte værksteder, men umiddelbart ser det ud til at den bedste pris på service på bilen er 2.495 kr. hos Hella Service Partner. Samme øvelse kan gøres med sin egen bil i sit eget lokalområde.


Tilbud på serviceeftersyn

Vi har dog stadig en mulighed for at undersøge lidt flere priser ved at benytte én af de forskellige tilbudsportaler på nettet. Hos dem kan man nemlig indsende sin opgave og få gratis tilbud tilsendt fra de tilknyttede værksteder. De ved således at de er i konkurrence med andre værksteder og vil sandsynligvis stille bedre priser når de er i udbud.

Vi prøver at indtaste opgaven hos en tilbudstjeneste, hvilket blot tager et par minutter. Vi udfylder information om bilen og vores kontaktoplysninger, samt at vi ønsker tilbud på et stort serviceeftersyn. Vi har mulighed for at vælge specifikke værksteder i forløbet, men det indtaster vi ikke i denne omgang. Efter ca. 2 timer (tyder på at værkstederne har listepriser hos tjenesten) får vi tilsendt følgende priser fra værksteder i en radius af 40 kilometer.

Den billigste pris er på 2.225 kr. og den dyreste er 2.995 kr., så her er der altså en prisforskel på over 750 kr., hvilket er en forskel på hele 25%.

Vi vælger faktisk ikke det billigste, men et tilbud på service hos Bilcentralen i Hillerød, hvor service koster 2.290,10 kr., hvilket skyldes følgende årsager:

  • Værkstedet ligger indenfor 10 kilometer af hvor vi bor
  • Det er et værksted igennem tilbudstjenesten, som kvalitetsgodkender leverandørerne
  • Prisen er en af de fire billigste og er blot 70 kr. dyrere end det billigste, som vi har set
  • Jeg får stillet en GRATIS lånebil til rådighed af værkstedet (det fremgår ud fra hvert tilbud hos tilbudstjenesten, hvor det også kan koste mellem 75-350 kr. pr. dag)

Konklusion på prissammenligningen

Vi kan altså spare 750 kr. ved at vælge det værksted, som via tilbudstjenesten, har givet os et tilbud på blot 2.290 kr. for serviceeftersyn på bilen. Det er en besparelse på 25 procent. Det er en god timepris for et arbejde på blot et par minutter.

En yderligere fordel ved at indhente tilbuddene er at man samtidig får oplyst om værkstedet stiller en gratis lånebil til rådighed, mens at bilen serviceres, eller hvad man evt. skal betale for lånebilen, hvis den ikke er gratis i perioden. Et service på bilen udføres typisk indenfor dagen.

Vi håber at I med vores konkrete pris sammenligning på service på vores testbil har klædt Jer bedre på til dels, hvad et typisk service koster, men også at I kan benytte fremgangsmåden til at finde den bedste pris på service for Jeres egen bil og i Jeres eget lokalområde.

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån