Olieskift tilbud

Det er vigtigt at du jævnligt sørger for at få skiftet olien på din bil, så den ikke soder til og ødelægger resten af de forskellige dele i motoren, herunder partikelfilter eller katalysator. Derudover minimerer du også risikoen for at motoren brænder sammen og dermed påfører dig en stor udgift til reparation eller i værste fald udskiftning af hele bilen. Olien er motorens smøremiddel og uden den, vil motoren ganske enkelt ikke fungere.


olieskift

Pris for olieskift

Det koster ikke alverden at få skiftet olien på bilen. Hos Automester.dk kan du f.eks. få skiftet olien. Husk også at spørge til om der samtidig skiftes oliefilter ved udskiftningen af olien.


Tegn på at olien skal skiftes

En ny frisk motorolie er lys og kan være helt honningagtig at se på. Gammel og slidt motorolie er mørk og ofte helt sort. Det er tegn på at olien trænger til at blive udskiftet. Hvis oliestanden på bilen er lav, så er dette også et tegn på at olien trænger til udskiftning, da den sandsynligvis har været brugt i lang tid og mistet sin smørreevne.


De fleste får olie skiftet på værkstedet

Det er muligt selv at skifte olien på bilen, men de fleste foretrækker at få skiftet olien på et værksted, da det kan være et beskidt arbejde og at man skal være sikker på at fylde den korrekte olie og oliemængde på bilen. Et forkert olievalg kan have store konsekvenser for motoren.Så tit skal olien skiftes

Man får typisk skiftet olie på bilen når bilen er til service, men kører man ikke så meget og har mange korte ture, så anbefales det at man får skiftet olien oftere end at man får bilen serviceret, da motoren og olien slides hurtigere.


Oliefilteret skal også udskiftes

Det er vigtigt at du udskifter dit oliefilter samtidig med at du skifter olien på bilen, da holdbarheden ikke er længere på dette end de intervaller, som din olie i bilen skal udskiftes med. Det er ofte inkluderet i prisen på et olieskift, men husk at sikre dig at oliefilteret også bliver skiftet for en sikkerheds skyld.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån