Polering af bil

Med en professionel polering og lakforsegling kan din bil komme til at fremstå som nærmest ny i lakken. Med en klargjort lak på bilen, så vil skidt derudover have sværrere ved at fæste sig, som på sigt kan skade lakken og dermed bilens levetid. Der er mange gode grunde til at få sin bil poleret professionelt, også med jævne mellemrum.


bil polering

Når bilen er poleret, så vil bilens farve blive endnu mere klar og strålende og farve og dybde vil træde bedre frem. Alle biler påvirkes af solens UV-bestråling, særligt biler uden metallak og her vil en polering af bilen være med til at vedligeholde lakken og glansen. Der kan være kæmpe forskel på biler før og efter en polering.De små ridser fjernes

Når bilen poleres professionelt, så vil mange af bilens mindre ridser i lakken ofte kunne poleres væk. Så hvis du går og overvejer om bilen skal omlakeres pga. forskellige ridser rundt omkring, så tag først kontakt til en professionel bilpleje, som kan vurdere om ridser blot kan poleres væk i første omgang. Det kan spare dig mange penge.


Pris på polering af bil

Afhængig af størrelsen på din bil, laktypen og hvad du ønsker af efterbehandling, som voks og forseglinger, så koster en polering ca. 1.500-4.500 kr. Du gør dog klogt i at indhente flere tilbud på poleringen, da der kan være store prisforskelle, herunder også om du får stillet en lånebil til rådighed i mens din bil bliver behandlet.


Sådan foregår en polering af bilen

Rensning

Det allerførste, som foretages ved en polering er at man renser bilen totalt, så alle fejl kan ses tydeligt. Det er både skidt og snavs, rustpletter, tjære mv, som skal fjernes. Der findes forskellige rensningsmidler til at få fjernet de forskellige ting. Når bilen er vasket ren, så aftørres den, så den er klar til polering.

Polering

Nu poleres bilen med polérmaskine og poléringsmiddel. Alle områder på lakken gennemgåes og poleres indtil den ønskede effekt er opnået. Poleringen foregår af flere omgange, hvor der først fokueres på at få fjernet ridser og gamle voksrester. Til sidst poleres bilen fint med poleringscreme, så den fremstår glat og blank.

Lakforsegling og voksbehandling

Når bilen er poleret færdig, så afsluttes med en lakforsegling og voksbehandling. Ved poleringen er der blevet fjernet et tyndt lag af den klare lak, som er sprøjtet udover bilens almindelige lakfarve. Denne skal beskyttes med lakforsegling. Ofte kan man derudover tilkøbe (og nogle gange inkluderet) en voksbehandling af bilen til sidst, så den fremstår endnu nyderligere.


Nedenfor kan du se en video, som forklarer nærmere hvordan en bilpolering fungerer:


Du kan polere din bil selv

Det er faktisk muligt selv at polere sin bil ved købe af de rigtige produkter og den rigtige tilgang. Man skal dog vide hvad man foretager sig for at få det bedste resultat. Og det er sjældent at man kan få det lige så godt som en professionelt, da de både har kendskab til de rigtige produkter, men også præcis ved hvordan man både får fjernet ridser, renset lakket og efterbehandlet den. Og endelig risikerer man at komme til at polere og slibe bilen for hårdt, så det kan skade lakken.


Indhent tilbud på bil polering

Du kan med fordel indhente flere tilbud fra værksteder på din bil polering. Ved at benytte tilbudstjenester kan du normalt spare op til 30-40% på opgaven. De har et stort netværk af specialister, som kan konkurrere om din opgave.
Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån