Vejhjælp

Det kan være en god idé at tegne et vejhjælp abbonnement hvis du er bilejer. Dette kaldes ofte både vejhælp eller autohjælp, men begreberne dækker over det samme. Hvis du har tegnet et abbonnement på vejhjælp, så kan du blive assisteret i mange situationer enten rundt omkring på vejene eller derhjemme hvis bilen f.eks. ikke kan starte. Hvis uheldet er ude, så kan det være en kæmpe frustration at stå der og ikke kunne komme videre og samtidig ikke være klar over hvem, som man skal henvende sig til.


rabat bil
Autohjælp dækker typisk, som standard kun i Danmark, men du kan også tegne dækning for hele Europa hos de enkelte vejhjælp firmaer.

Vi anbefaler at du tegner et vejhjælp abbonnement, som bilejer, dels pga. at det ikke koster så meget på årsbasis og at det giver dig en enorm tryghed på vejene. Et havari uden abbonnement kan blive en dyr affære og derudover også meget upraktisk i en travl hverdag. Basisabbonnementer fås fra ca. 300 kr. årlig og de udvidede op til omkring 7-800 kr. De penge er givet godt ud.

Nedenfor gennemgår vi hvad, som et vejhjælp abbonnement typisk vil kunne dække og hjælpe dig med. Nogle at tingene er inkluderet, som standard i basis abbonnementerne, mens andre er tillægsprodukter, som du kan tilkøbe. Det varierer fra selskab til selskab.


Starthjælp om vinteren

Det er typisk om vinteren at man, som bilejer kan opleve problemer med at bilen ikke kan starte. Batteriet på bilen belastes meget mere og det er ofte her at man finder ud af at man nok burde have skiftet batteriet i tide, så det kan holde hele vinteren.

Hvis uheldet er ude og du ikke kan starte bilen, så kan vejhjælp firmaet hurtig komme dig til assistance, så du kan få startet bilen og komme videre. Kør herefter en lang tur for at få ladet batteriet op og få en vurdering af om du skal søge til nærmeste mekaniker og få skiftet batteriet.


Bugsering af bil til værksted

Hvis din bil havererer og ikke kan køre videre, så hjælper dit vejhjælp abbonnement dig også med at få bugseret din bil til enten nærmeste værksted eller dit eget værksted. Samtidig kan du også få et lift til at du selv enten kan komme hjem eller videre i din hverdag. Dette giver dig en tryghed, så du slipper for selv at skulle finde en mekaniker eller transport firma, som kan transportere din bil videre fra ulykkestedet.

Hvis uheldet er ude, så sparer du mange penge, tid og frustrationer ude på landevejene. Det kan være rigtigt dyrt og løbe op i flere tusinde kroner at få bugseret sin bil væk uden et vejhjælp abbonnement. Samtidig kan du også opleve meget længere ventetid, hvis du ikke har et abbonnement til autohjælp.


Skift af hjul

Hvis bilen er punkteret, så kan vejhjælp firmaet også tilkaldes og foretage et dækskift på stedet for dig, så du kan komme videre. Kan du ikke selv skifte et dæk, så er denne service værdifuld for dig, da du så hurtigt kan komme videre i stedet for at skulle tilkalde hjælp fra et værksted. Husk at tjekke om du har et reservehjul i bilen.


Udbringning af brændstof

Glemte du at holde øje med brændstofmåleren og er løbet tør? Ja, så kan bilen ikke køre længere og du skal finde nærmeste tankstation og en dunk, som du kan komme tilbage til bilen med. Det er besværligt og nogle steder i landet næsten også umuligt. Vejhjælp firmaet kan komme dig til undsætning og komme direkte til dig med nogle ekstra liter benzin eller diesel, så du selv kan komme videre til nærmeste tankstation. HVis de er i nabolaget, så kommer du hurtigt videre.


Oplukning af bildør

Har du smækket dig ude at bilen og nøglerne ligger indenfor, så kan autohjælp firmaet også hjælpe dig. De kan komme forbi og åbne din bildør med særligt værktøj, så du problemfrit kan komme ind i din bil igen.


Lånebil

Skal din bil repareres på det tilknyttede værksted, så kan du typisk også få lov til at køre i en lånebil indtil reparationen er udført og du kan komme videre i din egen bil.


Transport af fører og passagerer

Står du midt på landevejen med en bil, som ikke kan køre, så tilbyder vejhjælp firmaerne også at transportere dig videre til enten din destination, dit hjem eller til nærmeste sted, hvor du kan kommere videre fra. Se præcist hvilken transport, som vejhjælp firmaet tilbyder dig via vilkårerne.


Hvordan får jeg et vejhjælp abbonnement?

Vi har her en liste over de vejhjælp firmaer, hvor du kan tegne et vejhjælp/autohjælp abbonnement hos herhjemme. Der er en række firmaer, som har specialiseret sig i dette og som også er landsdækkende firmaer, så de kan hjælpe dig uanset hvor i landet, som du er havnet. De kører ofte kampagner for at få flere kunder ind, så hold øje med dette.

Din bilforsikring kan også indeholde vejhjælp, eller også kan du vælge at tilkøbe det til din bilforsikring. Der er ingen grund til at du har tegnet vejhælp flere steder. Bilforsikringsselskaberne samarbejder med vejhjælp firmaerne, så reelt set er det samme ydelse, som du får i sidste ende. Hvis du tegner vejhjælp eller autohjælp via forsikikringen, så kører betalinger blot igennem forsikringsselskabet og de tager selvfølgelig en lille bid af kagen.


Du kan tjekke vores liste med aktuelle tilbud på vejhjælp her.

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån