Skrotpræmie

Hvis du har en gammel og udtjent bil, som hverken kan køre eller sælges til fremtidige ejere, så er det muligt at opnå skrotpræmie for din gamle bil. Formålet med skrotpræmien er at ejerne af biler således opfordres til at foretage en miljørigtig skrotning af bilerne, så man ikke belaster miljøet med farlige væsker og andet forurening fra bilerne.


Skrotpræmie

For at du kan få udbetalt skrotpræmie på din bil, så kræver det at bilen er afmeldt eller bliver afmeldt efter d. 1. juli 2000, samt at bilens totalvægt maksimalt må være 3.500 kg og ikke må kunne transportere mere end 9 personer inkl. fører. Dvs. stort set samtlige almindelige biler herhjemme.


Hvem skal jeg henvende mig til?

Du skal altid henvende dig til en autoriseret autoophugger for at kunne få ophugget din bil og modtage skrotpræmie. Du kan indhente tilbud på skrotning af din bil via: http://skrotpræmie.dk. De forespørger på priser hos landets miljøcertificerede autoophuggere, hvor de byder på din bil, så du sikrer dig den højeste pris for den.


Hvor meget er skrotpræmien på?

Hvis du indleverer din bil til skrotning efter d. 1. januar 2017, så udgør skrotpræmien 2.200 kr. Vær dog opmærksom på, at autoophuggeren har ret til at fratrække omkostninger til miljøbehandling og skrotning, så I sidste ende er der ikke nødvendig mange af de 2.200 kr. tilbage fra staten. Skrotpræmien er ikke skattepligtig for private.


Du kan få mere end skrotpræmien for din bil

Èn ting er hvad det offentlige tilbyder dig i skrotpræmie for din bil, en anden ting er hvad du reelt kan få for din bil hos en godkendt autoophugger. En autoophugger kan nemlig tjene penge på alle de reservedele, som din bil kan levere. De afmonterer simpelthen alle de dele, som stadig er anvendelse og sælger herefter, som reservele til enten mekanikere eller private gør det selv folk. Og det kan der faktisk være rigtigt gode penge i.

Derfor ser man ofte udtryk som "højeste skrotpris", "op til 100.000 kr. for din gamle bil", "Sælg ikke før at du har snakket med os" hos rigtigt mange autoophuggere herhjemme. At få 100.000 kr. for en skrotbil er selvfølgelig nok drømmetænkning for de fleste, men faktum er, at skrothandlere typisk gerne giver mere end den officielle skrotpræmie for din bil og nogle gange også henter den gratis hos dig. Derfor vil det være en god idé at kontakte flere autoophuggere og høre om hvad de vil give for din gamle udtjente bil før at du skiller dig af med den. Det kan være, at der er flere tusinde ekstra kroner i din skrotbil end først antaget.


Du kan selv tage reservedele ud

Du må faktisk gerne afmontere forskellige dele fra bilen før at du sender den til skrotning. Dog skal du være opmærksom på at autoophuggeren sandsynligvis vil give mindre for din bil, men at du selvfølgelig altid er sikret den officielle skrotpræmie (fratrukket eventuelle omkostninger).


Bilen skal afregistreres

Før at du kan påbegynde skrotning af din bil, så skal den være afmeldt motorregistreret hos SKAT. Mange godkendte autoophuggere har dog adgang til motorregistreret og kan afmelde bilen for dig, men sørg for at forhøre dig hos dem først. Sørg for at medbringe registreringsattesten.


Få tilbud på din skrotbil

Som sagt, så kan det godt betale sig at ringe rundt til de forskellige autoophuggere og få et tilbud på hvad de vil give for din gamle bil. Nogle autoophuggere henter faktisk biler i hele landet, så du behøver ikke begrænse dig til lokalområdet, selvom de nok i praksis burde kunne tilbyde en højere pris pga. de lavere transportomkostninger.

Når du ringer rundt og får priser, så husk at høre om din betaling er inklusiv afhentning og transport og evt. afmelding på motorregistreret.
Yderligere information

Du kan læse mere om skrotpræmier og ordningen her: https://www.bilordning.dkAnbefalede artikler til dig:


Bilkampagner

Næsten alle bilmærker kører med kampagne modeller hen over året. Ofte er der tale om modeller med mere ekstraudstyr eller rigtigt gode kampagnepriser.

Fremtidens måde at eje bil på?

Det helt nye på bil markedet kaldes for bilabonnement, hvor du simpelthen køber en bil på abonnement. Det er meget gennemskueligt og alle omkostninger er inkluderet.

Sådan får du mest for din gamle bil

Skal du af med din gamle bil, så har vi nogle klare anbefalinger til hvordan du får mest værdi ud af den.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån