Udskiftning af bremser

Det siger næsten sig selv, men bremserne er vigtige på bilen. Derfor er det vigtigt at få tjekket bremserne regelmæssigt, minimum én gang om året. Dette gøres typisk i forbindelse med et serviceeftersyn, men nogle biler har enten pga. få kørte kilometer om året eller lange serviceintervaller mere end et år i mellem at bilen kommer til service, så der kan det være en god idé at kigge forbi mekanikeren til et tjek, hvor både bremseklodser, bremseskiver og bremsevæske bliver undersøgt.


udskiftning bremser

Bremseskiver

Bremseskiverne på bilen er sliddele, som slides hver gang at bilen bremser. Derfor er det helt naturligt at de skal skiftes på flere tidpsunkter i løbet af bilens levetid. Intervallet for bremseskift afhænger helt af dit kørselsmønster og særligt den måde, som du bremser på. Klodser du bremserne ofte, så vil bremseskiverne naturligvis blive mere slidte end hvis du bremser jævn og forsigt. Bremser du omvendt for forsigtigt, så kan bremseskiverne blive rustne, da den naturlige rust, som kommer på stålskiverne således ikke bliver slidt af og til sidst helt ødelægger bremseskiverne. Så god mellemvej er at foretrække, men ofte er det ikke nemt at lave sit bremsemønster om.


Bremseklodser

Bremseklodserne er også sliddele på bilen. De slides ligeledes hver gang at du bremser. Bremseklodserne sørger for at gribe fat om bremseskiverne, akkurat som på en håndbremse på en cykel, hvor kloderne også slides. Hvis bremseklodserne bliver alt for slidte, så vil du kunne høre at dine bremser larmer og tilmed kan gå ind og ødelægge dine bremseskiver. Og sidst, men ikke mindst, nedsætte din bremseevne.


Få skiftet bremserne på værkstedet

Er du fiks på fingrene, så kan du godt selv skifte dine bremser, men det kræver både værktøj og udstyr og det er helst ikke en reparation, som skal gå galt. Derfor anbefaler vi at du får bremserne skiftet på et værksted. Typisk udskifter man både bremseskiver og bremseklodser samtidigt.Hvad koster det at få skiftet bremser?

Prisen for at få skiftet bremser afhænger dels af dit mærke og bilmodel, men typisk kan du få skiftet bremser fra 3-4.000 kr., hvis du kigger dig godt for. Det er en standardopgave for et bilværksted, så stort set alle værksteder kan klare opgaven.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån