Reparation af bil

Udover værditabet på din bil når du sælger den efter brug, så er de fremtidige reparationsudgifter nok den sværeste post at forudsige i dit bilbudget. Det er nemlig meget forskelligt hvad der kan komme af udforudsete ting, som skal repareres på din bil undervejs i ejerforløbet.


reparation vedligehold bil

Deltag i Toyotas konkurrence, hvor du kan vinde en lækker Toyota C-HR Hybrid i en hel måned

Læs mere herDet er relativt nemt at forudsige udgifter til service, afgifter, brændstof, dæk og forsikring, da alle disse poster enten er faste pr. år eller varierer afhængigt af antal kørte kilometer. Reparationsudgifterne er mere uforudsigelige desværre. Usikkerheden om dette, samt usikkerheden omkring værditabet gør også at flere bilejere er begyndt at privatlease deres biler i stedet for selv at købe og eje dem.


Hvad skal jeg forvente i reparationsudgifter til bilen?

Man kan godt bruge nogle tommelfingerregler for udregning af gennemsnitlige reparationsudgifter til en brugt bil. Tommelfingerregler for udgifterne til en mindre bil i god stand ligger i gennemsnit på ca. 30 øre pr. kørt kilometer, mens at en større bil i mindre god stand ligger på ca. 60 øre pr. kørt kilometer.

Så hvis du har købt en godt brugt Skoda Octavia fra 2000 og kører 20.000 km om året, så skal du nok budgettere med 12.000 kr. om året i reparationsudgifter. Husk dog at tilsidesætte det, som du bruger mindre på reparationsudifter det ene år, da det kan være at der kommer en større regning det efterfølgende år.Relaterede links:Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her