Priser på billån

Der kan være stor forskel på priser på billån herhjemme. Vi har i denne artikel forsøgt at danne os et overblik over priser på billån hos uafhængige bilfinansieringsselskaber, samt udbudt hos de enkelte forhandlere.


gebyrer billånVi har indhentet priser på billån med nedenstående karakteristika. Vær opmærksom på at prisen på billånet kan blive højere, hvis udbetalingen er mindre, bilen er ældre eller løbetiden er længere.

  • Udbetaling på 20%
  • Løbetid på 7 år
  • Fast og variabel rente
  • Bilen er ny

Vi tager forbehold for ændringer i satserne, samt alm. kreditvurdering hos de enkelte finansieringsselskaber.


Ingen priser fra almindelige banker

Vi har ikke indhentet priser for billån hos almindelige banker, da rentesats og gebyrer ofte afhænger af kundens andre økonomiske forhold og produkter i banken. Listepriser fra banker kan altså reelt ikke bruges i en prissammenligning på billån. Samtidig vil et bankskifte ikke nødvendigvis være at foretrække, for blot at opnå et billigere billån, da en masse andre faktorer også tæller ind her. Hvis man er indstillet på et bankskifte, så er det dog værd at forsøge, men skal nok mere betragtes, som et generelt økonomitjek for alle ens bankforretninger. Husk dog altid at gå ned i din egen bank for, at høre om de kan konkurrere med de tilbud, som du kan hente hos bilforhandleren eller hos de uafhængige bilfinansieringsselskaber.


Sådan har vi beregnet priserne

Der kan være forskel på forudsætningerne for beregning af ÅOP hos de enkelte finansieringsselskaber. Derudover er låneudbydere ikke forpligtet til at informere om ÅOP efter skat, som ellers reelt afspejler de omkostninger, som forbugeren har til lånet. Derfor har vi for alle oplyste priser beregnet både ÅOP før og efter skat via vores billån beregner her på sitet.

Billån med variabel rente

De mest almindeligt udbudte billån er med variabel rente. Nedenfor har vi listet de observerede og beregnede priser på billån med variabel rente:

Priser indhentet pr. 30. januar 2016


Låneudbyder Pålydende rente Oprettelsesgebyr Terminsgebyr ÅOP før skat ÅOP efter skat
Diba 2,75% 10.766 kr. 0 kr. 4,39% 3,41%
FDM 2,95% 9.810 kr. 53 kr. * 5,06% 3,82%
Bilkredit 3,25% 12.570 kr. 45 kr. 5,69% 4,36%

* Vi har splittet påkrævet årsgebyr på 640 kr. til FDM ud på 12 måneder i løbet af året.


Billån med fast rente

Er du til budgetsikkerhed og mere ro i maven i forhold til bevægelser i renteniveauet, så skal du vælge et billån med fast rente. Nedenfor kan du få et overblik over hvad et billån med fast rente koster hos de enkelte udbydere:

Priser indhentet pr. 30. januar 2016


Låneudbyder Pålydende rente Oprettelsesgebyr Terminsgebyr ÅOP før skat ÅOP efter skat
Diba 3,75% 10.766 kr. 0 kr. 5,46% 4,12%
Bilkredit 4,25% 12.570 kr. 45 kr. 6,77% 5,06%
FDM 5,45% 9.810 kr. 53 kr. * 7,73% 5,57%

* Vi har splittet påkrævet årsgebyr på 640 kr. til FDM ud på 12 måneder i løbet af året.


Husk at læse vores andre artikler om billån

Før du beslutter dig for et billån, så gør dig selv den tjeneste at læse vores artikler om billån grundigt igennem. F.eks. kan det være en fordel, at gå efter lån med små oprettelsesgebyrer og en lidt højere rente for at opnå en større fleksibilitet ved førtidig udskiftning af bilen.


Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån