Cykelholder til bilen

Sponsoreret indhold

Der findes et utal af forskellige former for cykelholdere til bilen på markedet herhjemme. De fleste er beregnet til at blive monteret på trækkrogen til bilen, men nogle er også designet til at blive monteret på bagklappen af bilen. Sidstnævnte kan dog typisk ikke holde mere end blot én cykel og er også ofte lidt mere besværlige at montere.


cykelholder

Du kan også finde cykelholdere til taget af bilen, men så er man typisk oppe i lidt mere professionelt udstyr, som også igen er mere besværligt at montere. Endelig kan man også få cykelholdere, som kan monteres på reservehjulet på 4x4 biler med reservehjulet på bagklappen.

Husk, at det er lovpligtigt også at have en ekstra nummerplade til cykelholderen. Nogle cykelholdere har indbygget plads til montering af den ekstra nummerplade til bilen, mens andre ikke har dette. Hvis din cykelholder ikke har indbygget plads til den, så skal du huske også at købe en nummerplade holder, som typisk koster et par hundrede kroner. Det kaldes også for en lygtebom.


Cykelholder til trækkrog

Cykelholdere til anhængertræk er som oftest de nemmeste at montere og kan transportere fra én til op til 4 cykler, alt afhængigt af hvilken model, som du vælger.


Sakse cykelholder

Hvis du har trækkrog, så er en af de billigste og mest pladsbesparende løsninger at købe en typiske sakse cykelholder model, som blot spændes på trækkrogen. Herefter fastgører du cyklen med snor, rem eller spændbånd, så den sidder godt fast. Husk til sidst også at montere din ekstra nummerplade på denne. Sakse cykelholderen kan typisk holde 2 cykler og fylder minimalt i bagagerummet. Sakse cykelholderen koster omkring 150-400 kr.

Du kan købe saksecykelholderen her:

Butik Link
landberg Daekbutikken.dk Gå til butik
landberg Cykelpartner.dk Gå til butik

Cykelholder til 2 cykler

Du kan også vælge en lidt mere avanceret udgave, hvor cyklerne monteres på holderen via interegrerede monteringssystemer og hvor der typisk også er indbygget en lygtebom til nummerpladen. Disse holder bedre på cyklerne og er også mere velegnede til dels cykler, som man ønsker at passe bedre på, samt bedre egnede til ture over længere distancer. Samtidig slipper man også for at skulle koble både en lygtebom og en cykelholder på seperat. Priserne varierer, men ligger typisk på 1.000 - 3.000 afhængigt af kvalitet og mærke.

De mest kendte mærker herhjemme er Thule og Buzz Rack, som laver nogle solide og godt bearbejde cykelholdere. Hvis du ofte har behov for transport af cykler, så anbefaler vi at du investerer i en god cykelholder fra nogle af disse mærker. Du vil også opleve en større gensalgsværdi, hvis du holder dig til de kendte mærker.

Både Thule og Buzzrack laver en række modeller, med diverse forskellige egenskaber. Kig på dem og vurdér hvad, som du reelt har behov for. Det kan f.eks. være stabilitet, vægt, antal cykler, om den kan vippes, så du kan tilgå bagagerummet osv.

Følgende netbutikker forhandler Thule og Buzz Rack cykelholdere:

Butik Link
landberg Daekbutikken.dk Gå til butik
landberg Cykelpartner.dk Gå til butik
landberg Wupti.dk Gå til butik

Cykelholder til 3 eller 4 cykler

Både Thule og Buzz Rack producerer også cykelholdere, som kan bære fra 3 til 4 cykler. Principperne er typisk de samme, som ved modellerne til 2 cykler, hvor du kan få dem med integreret lygtebom og greb til montering af cyklerne. Der er typisk ikke stor prisforskel på cykelholderne til 3 eller 4 cykler, så hvis du er i tvivl om hvor mange cykler, som du skal transportere, så overvej at købe den til 4 cykler, så du er sikker på at kunne transportere så mange, som muligt. Dog fylder modellerne til 4 cykler selvfølgelig mere og kræver mere opbevaringsplads, som kan trække den anden vej.

Cykelholderne til 3 eller 4 cykler kan også købes i netbutikkerne nævnt ovenfor til cykelholdere med plads til blot 2 cykler.


Cykelholder til biler uden anhængertræk

Hvis du ikke har krog på bilen, så kan du vælge at investere i en cykelholder til enten bagklappen eller taget på bilen. Cykelholderen til taget på bilen monteres typisk på bilens tagbøjler og ses oftest brugt mere professionelt.

Cykelholder til bagklappen er en smart løsning, hvis bilen ikke har trækkrog. Du kan købe modeller, som sidder højt på bilen og hvor den således ikke spærrer for udsynet til nummerpladen. Det er en smart løsning, så du slipper for at skulle investere i både en ekstra nummerplade og lygtebom. Husk også at undersøge om cykelholderen er beregnet til både sedan og hatchback biler, eller om den f.eks. kun passer til hatchback biler.

Cykelholderen til bagklap kan købes her i følgende butikker:

Butik Link
landberg Cykelpartner.dk Gå til butik
landberg Daekbutikken.dk Gå til butik
landberg Wupti.dk Gå til butikFå tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån