Elektronisk P skive

Sponsoreret indhold

Der er efterhånden blevet produktudviklet en hel del på den godt kendte p skive, som man sætter og placerer i sin forrude for at markere tidspunktet for parkering af bilen. Man kan stadig få de gode gammeldags parkeringsskiver, hvor du sætter parkeringstidspunktet helt manuelt via en drejeskive, men der findes langt smartere løsninger på markedet.


elektronisk p skive


Elektronisk P skive

Den elektroniske p skive finder selv ud af hvornår bilen bliver parkeret og indstiller herefter parkeringsskiven til dette tidspunkt. Således kommer du aldrig mere til at glemme at sætte parkeringsskiven og dermed få uheldige parkeringsbøder. Det er altså bare smart.

Efter dansk lovgivning kan parkeringstidspunktet blive fremskrevet til nærmeste kvarter og denne feature er også bygget ind i enkelte af de elektroniske p skiver, men ikke alle. De fleste elektroniske p skiver kan også finde ud af at gå fra vinter- til sommertid og omvendt.


Parkeringsskive med batterier

Langt de fleste elektroniske p skiver er i dag drevet via batterier. Nogle er også drevet via bilens batteri, som er smart i forhold til at du aldrig skal skifte batteriet på uret. Omvendt er det langt mere bøvlet at få monteret. Levetiden på batterierne er op til 3 år, så det er begrænset hvor meget mere besvær, som du har på sigt med en p skive drevet af lokale batterier kontra via bilens batteri.


Parkeringsskive med solceller

Der findes også parkeringsskiver, som alene drives via solceller. På denne måde slipper du også for batteriskift, samtidig med at intallationen af p skiven er utrolig nemt lige som med batterikraft.


Mange designs af p skiver

Der er faktisk et ret stort udbud af de elektroniske p skiver herhjemme og flere forskellige mærker, hvor særligt Park-n-go og Park One er de meste kendte mærker. Både Park-n-go og særligt Park One og laver nogle utroligt lækre p skiver. Men i sidste ende er det en smagssag hos den enkelte billist.


Priser på elektroniske p skiver

Du kan få en elektronisk p-skive fra ca. 350 kr. og op til 7-800 kr. Du kan se et stort udbud af elektroniske p skiver i nedenstående butikker:


Butik Link
daekbutikken Daekbutikken.dk Gå til butik
landberg Landberg.dk Gå til butik


Du kan læse mere om parkeringsskiver i bekendtgørelsen om parkeringsskiver på retsinformation: https://www.retsinformation.dk/forms/R0710.aspx?id=1573

Få tilsendt vores excel bilbudget til brug for dit næste bilkøb.

Se mere her

Beregn ÅOP og sammenlign billån med vores låneberegner

Beregn billån